MENU

lifestyle portret- & bruidsfotograaf — I shoot, you shine

WORKSHOP LIFESTYLE PORTRETFOTOGRAFIE

Vraag jij je wel eens af af hoe je mensen écht mooi en stralend op de foto zet? Hoe je modellen op een natuurlijke manier kan poseren zodat het niet geposeerd lijkt? Of ben je op zoek naar je eigen stijl die jouw portretfoto’s uniek maken?

In deze 1-daagse workshop portretfotografie deel ik al mijn tips en tricks: wat je nodig hebt voor mooie portretfoto’s, hoe je modellen op een natuurlijke manier poseert en hoe je je eigen unieke stijl in fotografie ontwikkelt.

Om het meteen in praktijk te brengen zullen we met een model een portretshoot doen op locatie. Tijdens de shoot kan je meekijken hoe ik fotografeer, het model aanstuur, gebruik maak van de locatie en krijg je ook individueel tijd om met het model foto’s te maken. Daarna zullen we nog aan de slag gaan met de nabewerking in Lightroom zodat je met prachtige beelden naar huis kan. De foto’s mag je natuurlijk gebruiken in je portfolio.

Het wordt een hele leerzame dag met waardevolle tips waar je je fotografie verder mee kan ontwikkelen! De workshop wordt in een kleine groep van max. 5 deelnemers gegeven zodat er genoeg tijd is voor iedereen om vragen te stellen.

INHOUD WORKSHOP

Ochtend - theorie:
- Hoe stel je een model op zijn/haar gemak?
- Hoe stuur je een model aan?
- Hoe krijg je natuurlijke poses?
- Poseren: do's en don'ts
- Welke lenzen gebruik je bij portretfotografie?
- Welke instellingen?
- Hoe ontwikkel je je eigen stijl? En hoe houd je die consistent?
- Nabewerking (Lightroom) + presets

Middag - shoot & edit:
- Portretshoot op locatie
- Agency model + visagie + styling
- Nabewerking foto's in Lightroom onder begeleiding
- Fotobespreking

Achteraf:
- Toegang tot besloten Facebook groep
- Feedback en verdere fotobespreking

PRAKTISCHE INFO

Datum: Zaterdag 9 februari 2019
Tijd: 10.00 - 18.00 uur
Locatie: Den Haag
Kosten: €299 (incl. BTW)
Inbegrepen: Lunch, koffie en thee
Maximaal 5 deelnemers. De workshop gaat door bij minimaal 3 deelnemers.

Benodigdheden:
- DSLR-camera / systeemcamera
- Geheugenkaart met minimaal 16GB
- Lenzen (met vast brandpunt: 35mm / 50mm / 85mm)
- Laptop met Lightroom

Meld je hieronder aan!

AANMELDEN

wat deelnemers zeggen over de workshop:

REVIEWS

Leuke en leerzame workshop met veel persoonlijke aandacht omdat de groep deelnemers maar maximaal 5 personen is.
Zoals je kunt zien op haar website en social media maakt José prachtige foto's en ze weet heel goed over te brengen waar je aandacht aan moet besteden bij lifestyle-portretfotografie, veel dieper, leuker en veel leerzamer dan (in je eentje) alleen Youtube-filmpjes kijken.
In het programma van de foto-workshop leek me vooraf de tijd voor het maken van foto's wat kort, maar bleek vandaag echt ruim voldoende om 600+ foto's te maken. Juist de combinatie vooraf 'college' met tips en tricks uit de praktijk, het in de praktijk oefenen en na afloop van het maken van de foto's enkele foto's nabewerken en met elkaar bespreken maakt de dag zeer waardevol....
Ook als je al met een ander fotografie-onderwerp al wat meer ervaring hebt en nu belangstelling hebt voor portretfotografie, een echte aanrader.....!!!

- Joost Mak

De workshop is een hele leuke uitgebreide en interactieve workshop om de eerste stappen te zetten om portretfotograaf te worden, waarbij je alle fijne kneepjes van het vakt leert van een ervaren fotograaf (die heel goed uitlegt) in één dag.

- Vincent

Leuk, leerzaam en inspirerend! Deze workshop geeft goed inzicht in lifestyle portretfotografie. Alles kwam aan bod, van voorbereiding van de fotoshoot t/m fotobewerking. Dankzij de tips en trucs van José kan ik mijn modellen laten 'schitteren'. Deze workshop van José is absoluut een aanrader!

- Wendy Yip - Mevr. Yan Creative Studio

Een inspirerende workshop die mijn kijk en kennis op lifestyle portrait photography heeft verbreed. Veel tips & tricks geleerd die ik ook meteen kon toepassen!

- Tony Au

Een leuke, leerzame dag, waarin iedereen de tijd en aandacht kreeg. De workshop gecombineerd met ervaringen van andere deelnemers heeft mij een goed beeld gegeven hoe het in een shoot aan toe gaat en hoe je als fotograaf het kan beïnvloeden.

- Wan Fei

CLOSE