MENU

fine art wedding photographer

WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE

Ben je benieuwd hoe je mensen écht mooi en stralend op de foto zet? Hoe je mensen aanstuurt en poseert op een natuurlijke manier? En hoe je van begin tot eind zorgt voor een portretshoot waar jij én de klant tevreden mee zijn?

Tijdens deze 1-daagse workshop portretfotografie leer ik je de essentials van portretfotografie: wat je nodig hebt voor mooie portretfoto’s, hoe je mensen op een natuurlijke manier poseert en hoe je je eigen unieke stijl in fotografie ontwikkelt.

Shoot & edit

Om het meteen in praktijk te brengen zullen we met een model een portretshoot doen op locatie. Tijdens de shoot kan je meekijken hoe ik fotografeer, het model aanstuur, gebruik maak van de locatie en krijg je ook individueel tijd om met het model foto’s te maken. Daarna zullen we nog aan de slag gaan met de nabewerking in Lightroom zodat je met prachtige beelden naar huis kan. De foto’s mag je natuurlijk gebruiken in je portfolio.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Voor beginnende portretfotografen en fotografen die zich meer willen richten op het fotograferen van mensen. Je hebt de basis van fotografie onder de knie, maar wilt je ontwikkelen op het gebied van portretfotografie. Ook als je al wat gevorderd bent maar nog steeds wel eens onzeker bent tijdens fotoshoots, niet altijd tevreden bent met je eigen foto’s of bang bent om vast te lopen tijdens een shoot is deze workshop geschikt voor jou.

Het wordt een hele leerzame dag met waardevolle tips en tricks waar je je fotografie verder mee kan ontwikkelen! De workshop wordt in een kleine groep van max. 5 deelnemers gegeven zodat er genoeg tijd is voor iedereen om vragen te stellen.

INHOUD WORKSHOP

Ochtend - theorie:
- Hoe stel je een model op zijn/haar gemak?
- Hoe stuur je een model aan?
- Poseren: do's en don'ts
- Natuurlijke poses
- Welke lenzen gebruik je bij portretfotografie?
- Welke instellingen?
- Hoe ontwikkel je je eigen stijl? En hoe houd je die consistent?
- Nabewerking (Lightroom) + presets

Middag - shoot & edit:
- Portretshoot op locatie
- Model + visagie + styling
- Nabewerking foto's in Lightroom onder begeleiding
- Fotobespreking

Achteraf:
- Toegang tot besloten Facebook groep
- Feedback en verdere fotobespreking

PRAKTISCHE INFO

Datum: oktober 2019
Tijd: 10.00 - 18.00 uur
Locatie: Den Haag
Kosten: €299 (incl. BTW)
Inbegrepen: Lunch, koffie en thee
Maximaal 5 deelnemers. De workshop gaat door bij minimaal 3 deelnemers.

Benodigdheden:
- DSLR-camera / systeemcamera
- Geheugenkaart met minimaal 16GB
- Lenzen (met vast brandpunt: 35mm / 50mm / 85mm)
- Laptop met Lightroom

Meld je hieronder aan!

wat deelnemers zeggen over de workshop:

REVIEWS

Wat mij het meest opviel tijdens de workshop was niet alleen José's talent voor fotografie, maar vooral haar gevoel voor communicatie. Ze legt rustig en duidelijk uit aan de cursisten en weet als geen ander hoe je modellen op hun gemak stelt. Heel inspirerend om haar aan het werk te zien en een goede manier om je fotografie 'soft' skills te verbeteren!

- Ilse

Leuke en leerzame workshop met veel persoonlijke aandacht omdat de groep deelnemers maar maximaal 5 personen is.
Zoals je kunt zien op haar website en social media maakt José prachtige foto's en ze weet heel goed over te brengen waar je aandacht aan moet besteden bij lifestyle-portretfotografie, veel dieper, leuker en veel leerzamer dan (in je eentje) alleen Youtube-filmpjes kijken.
In het programma van de foto-workshop leek me vooraf de tijd voor het maken van foto's wat kort, maar bleek vandaag echt ruim voldoende om 600+ foto's te maken. Juist de combinatie vooraf 'college' met tips en tricks uit de praktijk, het in de praktijk oefenen en na afloop van het maken van de foto's enkele foto's nabewerken en met elkaar bespreken maakt de dag zeer waardevol....
Ook als je al met een ander fotografie-onderwerp al wat meer ervaring hebt en nu belangstelling hebt voor portretfotografie, een echte aanrader.....!!!

- Joost Mak

De workshop is een hele leuke uitgebreide en interactieve workshop om de eerste stappen te zetten om portretfotograaf te worden, waarbij je alle fijne kneepjes van het vakt leert van een ervaren fotograaf (die heel goed uitlegt) in één dag.

- Vincent

Leuk, leerzaam en inspirerend! Deze workshop geeft goed inzicht in lifestyle portretfotografie. Alles kwam aan bod, van voorbereiding van de fotoshoot t/m fotobewerking. Dankzij de tips en trucs van José kan ik mijn modellen laten 'schitteren'. Deze workshop van José is absoluut een aanrader!

- Wendy Yip - Mevr. Yan Creative Studio

Een inspirerende workshop die mijn kijk en kennis op lifestyle portrait photography heeft verbreed. Veel tips & tricks geleerd die ik ook meteen kon toepassen!

- Tony Au

Een leuke, leerzame dag, waarin iedereen de tijd en aandacht kreeg. De workshop gecombineerd met ervaringen van andere deelnemers heeft mij een goed beeld gegeven hoe het in een shoot aan toe gaat en hoe je als fotograaf het kan beïnvloeden.

- Wan Fei

Persoonlijk heb ik veel geleerd over de kunst van lifestyle portretfotografie. Er komt zoveel meer bij kijken tijdens een shoot dan je verwacht. De shoot word onder begeleiding gehouden en daarna heeft iedereen de kans om zelf aan de slag te gaan met het model. Dit is het moment wanneer ik er achter kwam dat alle theorie die in de ochtend verteld was waardevol is. Aan het einde van de workshop werden de foto's gezamenlijk besproken en werden nuttige feedback gegeven. De workshop was goed voorbereid, waardoor de flow er goed in zat tijdens de shoot. Een echte aanrader!

- Christiaan

AANMELDEN

Vul het formulier hieronder in om je aan te melden voor de workshop!

CLOSE