MENU

Weekendje Londen

Mijn man(!) Eugene en ik zijn net terug van een weekendje in Londen. Onze eerste reis samen sinds we zijn getrouwd! Voor mij is Londen een bekende plek omdat ik er in 2016 nog geweest was met mijn nichtje en in april dit jaar ook al. Ik wist van tevoren dus al alle leuke plekjes om Eus mee naar toe te nemen. Ik was bang dat we niet genoeg tijd hadden om alles te zien en te eten van ons lijstje, maar we hebben echt veel kunnen afstrepen. Eén van de hoogtepunten was de musical Wicked, mijn favoriete musical. Het was de derde keer dat ik hem zag, maar voor het eerst in het Engels. Het was echt super genieten!

Hier even de highlights, de dingen waar je écht heen moet als je in Londen bent:

Camden Market

Camden Market is een drukke markt in een hippe buurt. Leuk om rond te lopen en alle kraampjes te bekijken. Verder zijn er veel kraampjes met eten te vergelijken met de food truck festivals in Nederland. Je kijkt je ogen uit, zó veel lekker eten!

Chin Chin Labs

Als je dan bij Camden Market bent móet je ook even deze ijssalon uitproberen. Ze maken hier ijs met liquid nitrogen (stikstof). Heel romig ijs en hele diepe smaken! Probeer de burnt butter caramel met als topping truffle crumble.

Portobello Market

Ik ben wel vaker op de Portobello Market geweest, maar vond het nooit zo heel boeiend vergeleken met Camden Market. Blijkbaar was ik nooit op de goeie dag gegaan, want wij gingen afgelopen zaterdag en er was super veel te zien en te eten! De keren hiervoor vonden we vooral de vintage spullen daar interessant, maar nu was er veel en veel meer te zien. Als je hier dus heen gaat, zeker op een zaterdag gaan.

Honest Burgers

Mijn favoriete burgertent in Londen. Elke keer moet ik hier weer een burger eten. Super lekkere burgers en hele lekkere frietjes met rozemarijn.

Coppa Club

Als je houdt van leuk ingerichte eettentjes, moet je zeker naar Coppa Club gaan. Je hebt daar uitzicht op de Tower Bridge en in de zomer deze leuke ‘paradise pods’. In andere seizoenen hebben ze volgens mij weer iets anders. Als je in zo’n pod wilt zitten moet je wel ver van tevoren reserveren.

Dan nog een kort lijstje met andere leuke plekken:
Shoppen: Oxford street, Regent street, Covent Garden
Winkels: Muji, Kikki.K
Pastelkleurige huizen: Notting Hill, Chelsea
Hotel: Leman Locke
Eten: Kingly Court (verschillende restaurants, café’s bij elkaar), China Town
Afternoon tea: Peggy Porschen Cakes, Sketch (reserveren), Saint Aymes, Elan Cafe
English breakfast: The Breakfast Club (reserveren)
Food to go: Itsu, Wasabi, M&S
Fastfood: Shake Shack
Koffie/eettentjes: Farm Girl Cafe, Feya, This is a coffee shop (with cats) (reserveren), Sans Pere

comments

Dat ijsje ziet er goed uuuit! Al het eten overigens, haha. Londen is ook zo’n toffe stad!

Wat zien die paradise pods er tof uit! En Wicked lijkt me echt geweldig. Ik wilde in Amerika graag een Broadway-musical zien, maar vond het écht te duur. We zijn dan maar voor Christmas Spectacular Starring the Radio City Rockettes in de Radio City Music Hall geweest; supertof! Londen lijkt me een ontzettend leuke stad. Ik ben er jammer genoeg nog steeds niet geweest …

Leave a comment

CLOSE