MENU

Mijn voornemens voor 2016

Personal

January 1, 2016

HNY-gold

Hi! Allereerst wil ik jullie allemaal natuurlijk een GELUKKIG NIEUWJAAR wensen! Ik hoop dat 2016 voor jullie een heel mooi jaar zal zijn met nog meer zegeningen en mooie momenten om nooit meer te vergeten.

NYE-1-3

NYE-1-8

NYE-1-2

NYE-1-9

Hoe hebben jullie Oud & Nieuw gevierd? Ik heb gisteravond super veel gegeten, vuurwerk gekeken en tot half 5 ‘s ochtends spelletjes zitten spelen met vrienden.

Zo, nu het nieuwe jaar is begonnen, is het natuurlijk weer tijd voor de goede voornemens. Ik heb super veel zin in dit jaar, vooral omdat ik dan eindelijk klaar zal zijn met iets wat ik lang heb uitgesteld: afstuderen! Afstuderen is dus ook niet een voornemen, maar een gegeven. Het gaat gewoon gebeuren. Ik kan niet wachten tot ik klaar ben en kan kiezen wat ik erna ga doen. Ik heb zoveel fotoshoots moeten afzeggen afgelopen tijd, puur omdat ik me moet focussen op m’n scriptie. Maar hopelijk ben ik snel klaar en kan ik me vol concentreren op het fotograferen en kan ik ook weer meer video’s maken. Ik heb super veel zin om weer creatief bezig te zijn en mooie dingen te maken.

Nu komen natuurlijk mijn goeie voornemens voor volgend jaar. Allereerst de voornemens voor mijn blog:

1. Persoonlijk
Ik ga persoonlijker schrijven op m’n blog, want ik heb een beetje genoeg gehad van het schuilen achter mooie foto’s met 3 regels tekst. Ik hoop dus wat meer te schrijven en ook wat meer persoonlijke foto’s te plaatsen. Daarvoor wil ik wel liever een kleinere camera voor hebben in plaats van m’n DSLR. De foto’s in Parijs heb ik gemaakt met de camera van m’n moeder, de Sony RX1. Super fijne camera en hele goeie kwaliteit. Het enige wat ik mis is een uitklapbaar scherm (voor de selfies :D) en het liefst heb ik ook nog WiFi erop, maar dat hoeft niet per se.

2. E-mail subscribers
Ik zit niet meer op Facebook en eigenlijk kreeg ik veel bezoekers via Facebook. Om dus mensen toch op de hoogte te houden en te laten weten dat ik weer iets heb gepost, heb ik nu een mailinglist waar je je al voor kan aanmelden! Je krijgt dan een mailtje met de nieuwste blogpost als ik weer iets heb geplaatst. Eigenlijk hetzelfde als dat ik op Facebook een linkje zou plaatsen naar mijn blog, heel simpel. Hier onderaan kan je je meteen al aanmelden, zou ik super leuk vinden! Een voornemen dat ik dus maar meteen in werking heb gezet ;).

3. Nederlands
Ik heb een beetje zitten te twijfelen of ik in het Nederlands of Engels wil schrijven, maar ik heb besloten om het in het Nederlands te doen. Hoewel ik Engels een mooiere taal vind, schrijft Nederlands toch sneller voor mij en kan ik beter op een persoonlijke manier schrijven (zie puntje 1).

Andere voornemens?
4. Veel samenwerken
Ik wil komend jaar vooral heel veel creëren en creatief bezig zijn met fotografie, dus ik sta open om (na m’n afstuderen) HEEL VEEL samen te werken met mensen uit alle hoeken van het land en allerlei verschillende soorten opdrachten. Ik zou wel bijna op alles ‘JA’ willen zeggen, zo enthousiast ben ik om aan de slag te gaan.

5. Chinees verbeteren
Vorig jaar wou ik Zweeds leren. Ik heb dat een tijdje gedaan, dus ken nog wel wat woordjes en zinnetjes, maar waar ik echt wat aan heb is natuurlijk Chinees. (Hoewel ik veeel familie in Zweden heb, zie ik hen bijna nooit. Chinees spreek ik dagelijks!) M’n chinees is nooit zo goed geweest, maar ik hoor het wel goed te kunnen, dus dat wil ik dit jaar verbeteren. Hoe? Ik kijk veel Chinese vlogs op YouTube vooral. Ik vind Chinese series nooit zo leuk, maar vlogs en tutorials enzo in het chinees zijn nog wel leuk om te kijken.

6. Blijven sporten
Ik ben super blij met hoe 2015 is gegaan qua sporten. Ik heb bijna 3x BBG afgerond dus ‘k heb bijna 36 weken de workouts van Kayla Itsines gedaan. Ik zit nu op week 11 van m’n 3e ronde, volgende week begint de laatste week van deze ronde. Ze zijn hartstikke zwaar, ik heb daardoor zelfs een tijdje op bed moeten liggen vanwege overbelasting, maar ik ben weer begonnen en het gaat goed. Ik deed het eerst voor de resultaten, maar nu niet meer. Sinds ik 3 weken niet heb kunnen sporten, weet ik wat voor een effect dat heeft op mijn lichaam en vooral ook op mijn mindset. Ik ben nu hartstikke dankbaar als ik al kan sporten zonder dat ik last heb of krijg. Ik doe nu dus ook gewoon waar ik blij van word: de workouts van Kayla, yoga, pilates, hardlopen, zwemmen, boksen, X-Co, hoepelen, skeeleren, noem ‘t maar op. Als ik maar in beweging kan blijven ben ik eigenlijk al tevreden. Fysieke veranderingen zijn alleen maar mooi meegenomen.

Zo.. Dat zijn een beetje mijn voornemens voor komende tijd. Verder wil ik mezelf altijd blijven ontwikkelen in alles wat ik doe. Productief zijn is daarbij echt essentieel en daarvoor heb ik een aantal hele fijne tools gevonden afgelopen jaar. Die zal ik binnenkort met jullie delen als jullie dat leuk lijkt. Nu ben ik heel benieuwd naar wat jullie goeie voornemens zijn voor het jaar. Nieuwe plannen? Nieuwe doelen? Laat ‘t me hieronder weten of laat een linkje achter naar jouw voornemens!

x Joos

Meld je nu hieronder aan voor updates in je inbox!


Comments

Nog een gelukkig nieuwjaar toegewenst! Ik vind dat je mooie doelen hebt gesteld. Zweeds leren lijkt me trouwens echt ontzettend moeilijk, knap dat je dit hebt geprobeerd. x

Engels is mooi maar in je moedertaal kan je toch je gedachten het beste kwijt, vind ik zelf. Een gelukkig nieuwjaar!

Ja, dat denk ik ook! Dankjewel, jij ook! X

Lekker in het Nederlands blijven bloggen! ;) Veel succes met je doelen voor 2016! En nog een gelukkig nieuwjaar! -x-

Jaaa! Dankjewel, jij ook een gelukkig nieuwjaar! X

Comment

CLOSE