MENU

8x stylish DSLR cameratassen

Photography tips

January 22, 2016

Stylish cameratassen

 

Ooit wel eens afgevraagd hoe je nou veilig je DSLR camera kan meenemen zonder dat je eruit ziet als een bergbeklimmer met zo’n standaard cameratas? Als blogger wil je wanneer je de stad in gaat om te lunchen of te shoppen er natuurlijk leuk uitzien en daarbij hoort een leuke tas. Als je DSLR camera dan mee gaat voor outfitfoto’s en blogfoto’s, leg je je camera voorzichtig in je tas, maar stiekem weet je zelf ook dat hij op deze manier niet goed genoeg beschermd is. Maar om nou speciaal voor je camera met zo’n mannelijke cameratas door de stad te moeten lopen vind je ook niks, toch?

Dat is dus ook mijn dilemma. Ik heb even online rond gespeurd en hieronder heb ik de 8 meest stylish cameratassen op een rijtje gezet die speciaal gemaakt zijn voor je DSLR camera. Met deze tassen kan je wél over straat zonder dat het lijkt alsof je gaat bergbeklimmen. Ze zien er op het eerste gezicht niet uit als cameratassen, maar ze hebben van binnen allemaal een beschermend foamlaagje om je camera te beschermen en vakjes om losse dingen als batterijen en geheugenkaarten in te doen. Functioneel én fashionable, yes! Kijk je mee?

8 Stylish camera bags, picked by José Chan
1. Abby Marsala, Jo Totes, $89
2. Lilac Camera Bag, Grafea, £140
3. Miami, Pompidoo, €370
4. Georgia Nautical, Jo Totes, $109
5. Juliette – Red, Jill-e Designs, $169.99
6. Havana, Epiphanie, $219
7. The Colt, THEIT, $379
8. Savannah, Epiphanie, €269

Veel van de cameratassen zijn ook verkrijbaar in andere kleuren. De online winkels waar de tassen worden verkocht, verzenden allemaal naar Nederland. Je moet wel wat over hebben voor een goede cameratas, zeker voor eentje die er ook nog eens super goed uit ziet!

Zelf ben ik he-le-maal verliefd op nummer 7. Hij ziet er super chic uit en is de perfecte grootte voor dagelijks gebruik. Hier past mijn grote lens (70-200mm) niet in, maar de lens die ik normaal gebruik (35mm) wel.

Welke ga jij op jouw verlanglijstje zetten?

x Joos

Follow

Comments

“Met deze tassen kan je wél over straat zonder dat het lijkt alsof je gaat bergbeklimmen.” Hahaha, ja echt! ..die tassen van de camera shops zien er echt niet uit! Ik vind van dit lijstje natuurlijk de duurste opties weer mooi… Denk dat ik bij de Zara /Mango een mooi tasje koop en dan online een camera insert bag bestel. Opgelost.

Wow! Thank you for including our The Colt camera bag to your roundup Jose, such an honour. We must agree this is quite possibly one of the most stylish roundup of camera bags. Hope you didn’t have such a hard time choosing your fave :) . xoxo

Aww, thanks you, Nicole! ;) I seriously adore your The Colt camera bag. If you ever need a promoter in The Netherlands.. ;) X

Wat leuk en handig zo’n overzicht. Ik ben zelf ook nog op zoek naar een stylish cameratas. Nummer 2 vind ik heel erg leuk en mooi.

Wauw ze zijn inderdaad erg stylish. Super leuk om te zien!

Hier zocht ik naar! Ik wist niet eens dat het bestond! X

Ik vind het meestal niet zo’n probleem om met mijn lelijke cameratas te moeten lopen. Ik vind het alleen vervelend dat ik dan nog een tas bij me moet hebben voor mijn portemonnee, sleutels etc en dat het heel duidelijk eruit ziet als een cameratas (diefstalgevoelig). Tas 3 en 7 vind ik echt prachtig. Wel iets boven budget, maar je camera moet je natuurlijk wel veilig op kunnen bergen.

Ja, diefstalgevoeligheid is een goede. Als ik meerdere lenzen mee moet nemen, gebruik ik mijn Fjällraven rugtas met een speciale insert voor cameraspullen. Daar passen dan ook al m’n andere spullen in. Die ziet er niet uit als een cameratas, want heel veel mensen gebruiken die rugtas voor normale dingen!

Die lichtroze is echt heeeel pretty!

Wat een leuke camera tas is het.
Die roze vind ik echt super mooi

Nummer drie is leuk!!! Alleen die prijs is wat minder leuk haha

wel erg duur maar super cute!

Oh wauw, wat zien ze er allemaal stijlvol uit! Niet gedacht dat er zulke leuke bestonden!

Oeh wat een leuke ideeën zeg! Goed om dit even te onthouden.. ik vind die cameratas van mij ook echt vreselijk! :P

Hahah, ja, ik weet niet hoe ik daarmee heb kunnen lopen nu ik weet dat deze bestaan :’D

Ze zijn super mooi! Maar de meesten wel prijzig. Vraag me af of dat het waard is als je al een goede camera tas hebt.

Ja ze zijn wel echt prijzig, maar als je ze vaak genoeg gebruikt, haal je het er wel uit denk ik :-).

Nummer 6 vind ik mooi maar ik vraag me af of mijn camera daar nou echt goed in zou passen, jammer dat op de site ook niet de binnenkant van de tas word laten zien.

Ja die is ook leuk! Oja, inderdaad, de afmetingen staan er wel bij: 13″ L x 5″ W x 11″ H, dus 33 x 12,7 x 28 cm ongeveer.
Deze tas op hun site lijkt erop en heeft wel foto’s van de binnenkant: http://www.epiphaniebags.com/Grey_Chelsea_p/parchc.htm

Comment

CLOSE