MENU

Review: Hold Fast Money Maker

HoldFast Money Maker, Watter buffalo leather, skinny tan

HoldFast Money Maker camera strap skinny

De HoldFast Money Maker is ideaal voor fotografen die wel eens twijfelen over deze vraag: Welke lens ga ik gebruiken? Dit is één van de meest bepalende keuzes vooraf aan een fotoshoot. Voor een fotoshoot heb je meestal genoeg tijd om daar rustig over na te denken en te beslissen. Maar wat als je op een bruiloft staat en op het moment suprême nog twijfelt of je een wijd shot neemt of een close-up?? Een kwestie van seconden en het moment is weg. Om te voorkomen dat je op belangrijke momenten last krijgt van deze keuzestress kan je er ook voor kiezen om 2 camera’s bij je te hebben met 2 verschillende lenzen. De Money Maker camerariem is hier speciaal voor gemaakt.

In deze review* vertel ik, maar laat ik vooral zien, hoe het werkt, omdat ik het zelf ook altijd fijn vind om eerst reviews te zien van anderen voordat ik ergens in investeer. Iets wat ik mistte in mijn zoektocht op internet was vooral foto’s van vrouwen die deze camerariem dragen. Hierbij mijn kleine bijdrage dus.

Wat is de HoldFast Money Maker?

De Money Maker van HoldFast is een camerariem waar je 1 of 2 camera’s aan kan vastmaken. Dit is handig voor als je een shoot of evenement fotografeert waar je met meerdere lenzen werkt. Wat je kan doen is met 1 camera werken en steeds de lens erop verwisselen, maar je kan ook met 2 camera’s werken met verschillende lenzen erop. Dat scheelt tijd, maar het dragen van 2 camera’s moet wel comfortabel kunnen. En daarvoor is deze camerariem precies gemaakt.

Hoe werkt het?

HoldFast Money Maker camera strap woman

Aan de twee korte riempjes (de sliders) kan je de camera’s vastmaken.

Hold Fast Money Maker screw detail

Dit doe je door een schroefje vast te maken in de statiefaansluiting onder je camera.

HoldFast Money Maker sailboat clip

Dit schroefje heeft een ringetje aan de andere kant, waarmee je hem vast kan maken aan de zogenaamde ‘sailboat clip’. Het ziet er misschien niet zo uit, maar deze is heel stevig! Deze clip is namelijk gebaseerd op de clip waarmee een zeil aan een boot wordt vastgemaakt. Ik heb er geen verstand van, maar geloof wel dat deze sterk moet zijn.

Hold Fast Money Maker, Watter buffalo leather, skinny tan

Een extra beveiliging zit ook nog vast aan het oogje voor de camerariem. Mocht er iets gebeuren, zit je nog steeds goed met de extra beveiliging.

Hold Fast Money Maker, Watter buffalo leather, skinny tan

De sliders kunnen door de D-ringen vrij bewegen over de riemen die op je schouders hangen.

Hold Fast Money Maker, Watter buffalo leather, skinny tan

Hierdoor kan je de camera’s snel van een hangende positie bij je heup tot aan je oog brengen..

Hold Fast Money Maker, Watter buffalo leather, skinny tan

.. en van camera wisselen!

De riemen op je schouders zijn verstelbaar, zodat je ze kan aanpassen op jouw lichaam. Op de website van Hold Fast wordt goed uitgelegd tot hoe laag de riem moet hangen, maar ik zou ook gewoon kijken wat jij fijn vindt zitten.

Hold Fast Money Maker, Watter buffalo leather, skinny tan

De camera’s raken ook niet de grond aan als je net als ik vaak vanuit een lage positie fotografeert.

Hold Fast Money Maker, Watter buffalo leather, skinny tan

Details

HoldFast maakt deze riemen in verschillende kleuren en materiaalsoorten. Ik heb de Water Buffalo leather Moneymaker in de kleur Tan en in de maat Small. Ik heb de nieuwe Skinny versie die iets dunner is dan de originele versie en schouderpads heeft die je eraf kan halen. De schouderpads hebben D-ringen waar je dingen aan kan hangen zoals een lenstas of bijv. je zonnebril. Ook kan je door 2 riemen vast te maken aan beide kanten, een derde camera vastmaken.

Ze zeggen dat mensen met lang haar moeten oppassen dat je haar niet vast gaat zitten aan de D-ringen, maar ik heb m’n haar vaak in een staart bij evenementen waar ik deze riem gebruik en mijn haar is niet zo lang op dit moment. Bij de originele versie kan je kiezen voor een versie met of zonder D-ringen. Bij de skinny versie kan je dus zelf kiezen of je ze erop of af wilt.

Hold Fast Money Maker, Watter buffalo leather, skinny tan

Mijn ervaring

Ik fotografeer en film af en toe bruiloften en de HoldFast Money Maker is een riem die ik bijna elke bruidsfotograaf zie dragen die ik tegen kom. Bij bruiloften gebruik je vaak meerdere lenzen en heb je weinig tijd om te wisselen, dus met deze riem kan je snel foto’s maken van hetzelfde moment met 2 verschillende lenzen.

Zelf gebruik ik hem soms ook met 1 camera. Dan hang ik aan de andere kant een klein tasje waar ik een lens in doe en bijv. extra batterijen en geheugenkaarten. Ik vind de riem heel fijn, ik kan er makkelijk de hele dag mee rondlopen met 2 camera’s zonder dat het zwaar wordt voor m’n schouders of rug. Verder ziet de riem er ook goed uit. Het valt wel op, maar op een bruiloft weten mensen wel zo de fotograaf te vinden.

De riem voelt stevig aan en het leer is van hoge kwaliteit. Hij is speciaal ontworpen door een fotograaf en voor fotografen, dus dan weet je zeker dat er overal aan is gedacht. De ringen zijn ook speciaal getest op sterkte en de extra bevestiging maakt het extra veilig. Geen zorgen dus dat je camera los raakt en valt.

De riem is wel prijzig, hij kost namelijk €279. Ik heb hem bij PhotoQueen gekocht, een Duitse online winkel. Dit scheelde volgens mij vooral in verzendkosten in het geval dat je bij de douane extra moet betalen als je vanuit Amerika bestelt. Inclusief verzendkosten heb ik er €291,90 voor betaald. Een investering, maar écht een aanrader voor iedereen die bruiloften fotografeert of evenementen/shoots waar je vaak van lens moet wisselen.

*Deze review is NIET gesponsord, maar gesponsord of niet: Ik schrijf alleen over producten/diensten waar ik achter sta en enthousiast over ben.

Review: Hold Fast Money Maker, Water Buffalo leather, Tan, Skinny
Comments

Dit is een geweldige recensie! Draag je op de foto’s de Skinny-versie?

De Skinny versie inderdaad!

Ik vind hem erg mooi en ben eigenlijk op zoek naar zoiets. Maar ik neem naar bruiloften ook meestal een 70-200 mee. Denk je dat deze wel de grond raakt als je vanuit lage positie fotografeert? En denk je dat dit nog comfortabel draagt met zo’n zware lens? Of verwacht je dat je dan aan het eind van de dag wel nek- of rugpijn krijgt?

Ik denk dat je met een 70-200mm wel de grond raakt als je echt helemaal hurkt. Ik heb wel eens een paar uur hiermee gelopen met een 70-200mm op een bruiloft. Had geen pijn, maar heel prettig is het niet. Hij blijft zwaar, zeker in combinatie met een full frame camera.

Ik las dit stuk en dacht echt: OH, DEZE WIL IK! En toen kwam de prijs…. Wat doe je me aan?

Hahah, oeps!! Ja, hij stond bij mij ook lang op m’n verlanglijstje vanwege de prijs. Maar als je eenmaal weet dat zoiets bestaat denk je er ook echt steeds aan in situaties waar het handig zou zijn als je hem had..

Dit lijkt me echt zo handig! Ik vind de riem ook mooi, maar ik vind de prijs nog al wat voor een camerariem, maar de kwaliteit straalt er wel vanaf inderdaad. Ik ga er zeker over nadenken eentje aan te schaffen.

Ja, hij is echt handig. Zeker voor bruiloften en die schiet jij vaker dan ik denk ik! En als je dan zoiets nodig hebt, is dit de beste. Ik heb er echt veel trouwfotografen mee zien lopen!

Wat ontzettend handig!! Ik vind het heel goed als je dit soort dingen deelt. Mensen kunnen er altijd wat aan hebben.

Wauw, dit is echt een mooie. Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om met twee camera’s te gaan schieten, nu ik een tweede body heb. Wel echt een investering de riem, zeg. Maar hij gaat dan ook lang mee natuurlijk!

wat mega handig! super review

Ziet er ontzettend handig uit! Mooi ook dat leer!

Comment

CLOSE