MENU

Review: E-polette

Reviews

November 2, 2016

E-polette, by José Chan

Als fotograaf en video-editor zit ik heel veel achter de computer om foto’s en video’s te editen. Ook zit ik net als iedereen van onze generatie heel veel op social media zowel op de computer als op mobiel. Dus toen ik ontdekte dat er zoiets bestond als een computerbril, wilde ik het graag testen en vandaag schrijf ik er een review over. Ik heb mijn computerbril van de online brillenwinkel Polette.

Wat is het?

De e-polette is een computerbril die je draagt als je op een LED-scherm kijkt, zoals je computerscherm, mobiel of tablet. De glazen van de bril zijn licht geel getint. De e-polette beschermt je ogen door 40% van het blauwe licht van bijv. een computerscherm of je mobiel te filteren. Dit blauwe licht kan schadelijk zijn voor je ogen als je er vaak naar kijkt en het verstoort ook je slaapritme. Daarom wordt ook vaak gezegd dat je voor een goede nachtrust een uur of zelfs langer voor het slapen gaan niet meer op je computer/laptop/tablet/telefoon moet kijken.

E-polette, by José Chan

Details

De e-polette brillen komen in verschillende monturen en kleuren. De meeste brillen zijn €44,99 en een enkele is €34,99. Ik heb de E-Brooklyn in de kleur écaille. De e-polette kan je nog niet op sterkte krijgen helaas.

Polette verkoopt ook een heleboel normale brillen en zonnebrillen waar hele hippe monturen tussen zitten. De brillen zijn heel betaalbaar door hun concept, namelijk dat Polette de enige partij is tussen fabriek en klant. Hierdoor hoef je niet nog eens te betalen voor allemaal tussenpartijen zoals bij de traditionele opticiens.

Polette heeft ook twee winkels in Nederland. Ik ben naar de winkel in Amsterdam geweest op de Kinkerstraat. Daar heb ik eerst de verschillende monturen gepast van de e-polette, voordat ik de mijne online heb besteld. Op de website worden ook de afmetingen gegeven van de bril zodat je die kan vergelijken met je huidige bril of favoriete zonnebril.

E-polette, by José Chan

Mijn ervaring

Omdat ik normaal geen bril draag, behalve zonnebrillen, was het even wennen aan het begin om steeds een bril op m’n neus te hebben, maar dat gevoel wende snel. Ik draag de bril nu dagelijks als ik thuis aan het editen ben en ook op het architectenbureau waar ik ook de hele dag achter de computer zit. Wel doe ik hem tijdens het editen van foto’s heel even af (of ik kijk er even over heen) als ik de kleuren van de foto aan het aanpassen ben. Door de licht geel getinte glazen kunnen de kleuren van mijn scherm warmer lijken dan ze eigenlijk zijn, dus bij het instellen van de witbalans bijvoorbeeld is het wel echt nodig om hem even af te doen.

Nu vraag je je natuurlijk af of zo’n computerbril echt werkt. Voor zover ik dat kan aanvoelen werkt het echt, want ik merk wel een verschil met als ik de bril niet draag. Als ik voorheen namelijk een lange tijd achter de computer zat en daarna naar een ander punt keek ergens verder weg, kon ik soms niet goed ‘scherp stellen’ met m’n ogen, zelfs na een paar keer knipperen niet. Pas na een tijdje rust lukte dat weer. Hier heb ik als ik de bril draag helemaal geen last meer van. M’n ogen voelen niet meer vermoeid aan na een lange dag en ze kunnen altijd normaal scherp zien, zelfs na een lange tijd achter de computer. Ik merk dus wel degelijk verschil en volgens mij werkt het dus ook echt.

*Deze review is geschreven in samenwerking met Polette. Ik heb in ruil hiervoor de e-polette gekregen. Gesponsord of niet: Ik schrijf alleen over producten/diensten waar ik achter sta en enthousiast over ben.

Comments

Ik ben al een tijdje aan het twijfelen om E-polette uit te proberen, maar ik word iedere keer weer zo enthousiast als ik er iets over lees! :)

Ah deze is ook mooi! Ik heb er zelf maanden geleden al eentje besteld en ben er nog steeds blij mee :D

Deze heb ik: http://www.iriszaagman.com/review-e-polette/ Ik zie aan de review dat ik hem vorig jaar september al heb gekocht, haha. De tijd gaat snel.

Het staat je wel heel leuk! Super handig inderdaad, ik krijg ook brillen (op sterkte dan) met zo’n beschermlaag tegen blauw licht.

Oh dankje! Ah ja, dat is helemaal fijn!

Wist niet eens dat het bestond, super slim! En hoe tof dat het werkt!

Ja, echt wel een must voor iedereen van onze generatie!

Ik hou echt van dit ding! Handige review

Bedankt dat je hierover schrijft! Ik moet deze echt gaan aanschaffen, ook al heb ik totaal geen brillenhoofd. Voor mijn werk zit ik hele dagen achter de computer en mijn ogen hebben daar heel veel moeite mee. Toevallig zat ik juist te overwegen om een oogmeting te doen. Ik wist niet dat er zoiets als een computerbril bestaat. Echt top.

Fijn om te horen! Ik hoop dat het helpt en misschien goed om sowieso die oogmeting te doen? :)

Comment

CLOSE