MENU

Review: BlackRapid Kick Floral

BlackRapid Kick Floral Camera Strap Review

Sinds ik de Hold Fast Money Maker camerariem gebruik, ben ik ook op zoek gegaan naar een nieuwe camerariem voor de shoots waar 1 camera genoeg is, zoals bijvoorbeeld bij mijn shoots met bloggers. Dit omdat het erop en eraf halen van de Nikon-strap niet echt snel kan. Het is eigenlijk gewoon een prutswerkje waar ik geen zin in heb elke keer. Daarom ging ik op zoek naar een riem met een makkelijke en snelle aansluiting en die vond ik, namelijk de BlackRapid Kick camerariem.

Ik heb gekozen voor de BlackRapid Kick camerariem omdat hij speciaal is ontworpen voor vrouwen. Je draagt hem diagonaal over je torso van schouder tot heup en je kan de lengte van de riem aanpassen. Het zachte schouderstuk past zich perfect aan aan je lichaam. Door het schuim in het schouderstuk zit de riem heel lekker, zelfs met een zware camera.

BlackRapid Kick Floral Camera Strap Review

De camera maak je vast met een speciaal schroefje in de statiefaansluiting van je camera.

BlackRapid Kick Floral Camera Strap Review

BlackRapid Kick Floral Camera Strap Review

Het systeem werkt zo dat je de camera makkelijk kan sliden over de riem. Je kan de camera dus laten rusten ter hoogte van je heup en wanneer je hem oppakt om een foto te maken glijdt de camera over de riem.
Je kan met 2 speciale clipjes ook bepalen tot hoever de camera kan glijden. Dit is bijvoorbeeld handig als je loopt en je niet wilt dat de camera de hele tijd heen en weer glijdt.

BlackRapid Kick Floral Camera Strap Review

Het schouderstuk van de riem hebben ze in verschillende kleuren, maar de floral versie vond ik wel een mooie detaillering hebben.

Conclusie

Ik ben super blij met deze camerariem! Ik gebruik alleen nog maar deze riem met shoots waar ik 1 camera gebruik. Ik gebruik de Nikon camerariem niet meer en die zat ook helemaal niet comfortabel vergeleken met deze riem. Ik kan hier gerust de hele dag mee lopen zonder last te krijgen van m’n schouder of nek. De camera zit ook niet in de weg als je loopt en je hebt hem snel bij de hand. Ik vind hem echt ideaal en vond het dus ook mijn geld waard. En omdat het schroeven heel snel kan is dit ideaal als je wel eens wisselt tussen camerariemen.

Ik heb hem gekocht via Bol.com, maar je kan hem in meerdere online winkels vinden. Hij kost €64,95.

*Deze review is NIET gesponsord, maar gesponsord of niet: Ik schrijf alleen over producten/diensten waar ik achter sta en enthousiast over ben.

comments

klinkt als een mega fijne camera strap! ik draag mijn camera eigenlijk altijd cross body maar met de nikon strap is dat niet altijd even comfy misschien moet ik de kerstman even lief aan gaan kijken nu haha
xx Ish

Wat een handig ding, alweer haha. Deze is gelukkig wel wat betaalbaarder. Ik denk dat ik deze binnenkort ga aanschaffen, want ik vind die strap van Nikon inderdaad echt niet lekker zitten. Nice!

Goeie tip weer! Ik vind je andere strap er een stuk mooier uitzien, maar inderdaad: niet altijd nodig om twee bodies te gebruiken. Ik werk eigenlijk vrijwel altijd met een body; dus ik ga snel eens kijken bij Bol.com! :)

Dat klinkt inderdaad handig zeg!

Leave a comment

Welcome

On my blog you'll find my recent photography work, photography tips and personal updates about my life as a photographer.

CLOSE