MENU

Mijn eerste analoge foto’s!!

Een tijdje terug heb ik op Markplaats een analoge camera gekocht, de Ricoh 35ZF. Ik wilde namelijk wel eens leren fotograferen op de ouderwetse manier. Ik vond het nog best lastig, omdat je op een heleboel dingen moet letten en je niet meteen ziet of je goed bezig bent. Vooral qua belichting was ik onzeker. In mijn camera zit een lichtmeter en ik heb geprobeerd het pijltje vooral in het midden te houden door te spelen met diafragma en sluitertijd. Soms moest ik de sluitertijd wel heel laag zetten, waardoor de foto is mislukt doordat hij bewogen is. Een ander lastig ding was de focus. Je kan op mijn camera niet zien of je goed focust of niet. Je kan alleen aangeven op hoeveel meter je van het onderwerp afstaat (0,9 – 1,2 – 1,5 – 5). Best wel lastig dus om scherpe foto’s te krijgen dacht ik, maar ook dat is bij de meeste foto’s aardig gelukt!

Den Haag, analoog amsterdam-analoog-35mm Amsterdam, analoog Amsterdam houses, analoog Amsterdam view Huis Delft uitzicht, analoog Delft Poptahof, analoogHonda snelweg-analoog-35mm Kerstboom, analoog loveshoot-soesterduinen-analoog model-den-haag-analoog

Gezien het mijn eerste rolletje was en ik eigenlijk niet eens zeker wist of de camera het wel deed, ben ik blij verrast met de foto’s. De foto’s zien er scherp uit, qua belichting niet heel anders dan verwacht en die light leak heeft ook wel wat, hahah.

Dan nog een paar mislukte..

Stan Smith, analoogAmsterdam Centraal Station, analoog Emilie Bear, Ted

Ik vergat soms gewoon te focussen omdat je door de zoeker alles scherp ziet en soms stond ik gewoon te dichtbij.

Ik denk niet dat ik hier héél veel mee ga fotograferen, omdat het best wel wat kost: rolletjes + ontwikkelen en scannen, maar ik vind het wel leuk om er af en toe mee te spelen. Ik heb nog een andere analoge camera thuis liggen, een SLR van Ricoh. Die wil ik nog testen, maar moet me eerst nog een beetje in de camera verdiepen.

comments

Die lens flare vind ik wel heel tof! En liefde voor de grain op sommige foto’s. Heel leuk! Die mislukte hebben toch ook wel weer wat.

Aah liefde voor analoge fotografie :). De foto’s vind ik echt heel mooi. Nu krijg ik gelijk zin om mijn rolletje weer vol te schieten!

Yay, super goed dat je ze online hebt gezet, heel leuk om te zien!

Vind die light leak echt een leuke touch hebben eigenlijk! Hele mooie foto’s heb je!

Wel gaaf zeg het geeft echt een mooi effect zo’n analoge camera.

Wauw, je foto’s zijn erg tof geworden! Ik vind dat analoge foto’s altijd zo’n fijn sfeertje hebben. Ik heb zelf ook een analoge camera, maar fotografeer d’r eigenlijk nooit mee, omdat het me zo lastig lijkt. Maar nu ik dit zie, ga ik het misschien ook wel proberen, hihi. Liefs!

Dankjewel! Ja he, daarom proberen mensen vaak de analoge look na te maken met het bewerken van digitale foto’s. Moet je zeker eens doen! X

Die foto’s zijn echt mooi! Ik vind die ene met het witte gebouw in een soort kom echt prachtig. Die rode vlek en strepen is ook gaaf, alleen niet in een outfitshoot hahah! Het lijkt me lastig om hiermee te fotograferen, vind dat je het echt heel goed hebt gedaan! Malou x

Dankjewel! Hahah, die streep bij de outfitshoot is inderdaad wel wat misplaatst, hahah. Jammer dat je niet kan kiezen wanneer en waar de strepen komen, hahah.

Toffe foto’s hoor! Zeker als dat je eerste keer is! Ik wil ook ooit eens zo’n analoge camera, maar weet nog niet goed waar ik die goedkoop op de kop ga tikken. En zoals je zegt: het is heel duur hé, dus waarschijnlijk durf ik dan nooit foto’s te nemen, haha! Die rode vlek in de foto’s is eigenlijk wel nog leuk :D Liefs!

Dankjewel! Ik heb de mijne van Marktplaats, zeker een aanrader voor een goedkope camera. Voor 10-20 euro kan je er al één kopen, maar ja, het gebruiken is per keer toch wel prijzig inderdaad.

Hele leuke fotos heb je ermee gemaakt!

Leave a comment

CLOSE