MENU

Love shoot in Amsterdam: Shun Min & Samuel

Een paar weken geleden viel het kwartje bij mij. Ik begreep eindelijk waarom ik niet zo van love shoots hield.

Bij love shoots / couple shoots / engagement shoots, wat je het ook wilt noemen, denk je vaak aan een fotoshoot in een park, bos, duinen of een andere natuurlijke omgeving. Het was het enige wat ik zag bij andere fotografen en ik had daardoor niet gedacht aan andere manieren om love shoots te doen dan in de natuur. Ik dacht dus ook dat ik het zo moest doen om m’n portfolio op te bouwen. Na 2 couple shoots in zo’n omgeving had ik ze daarna niet meer gedaan. Niet voor m’n portfolio en geen betaalde couple shoots. En nu begrijp ik eindelijk waarom.

Ik vond er helemaal niks aan!! Ik vind de foto’s heel mooi bij andere fotografen, maar ik vind het zelf helemaal niet leuk om mensen te fotograferen in de natuur. Dat zie je mij niet doen met bloggers en voortaan dus ook niet meer met koppels. Ik ben er dus achter gekomen dat ik de love shoots gewoon in een stad kan doen, duh!! Rondwandelen door leuke straatjes, leuke gevels spotten, buurten verkennen, leuke koffietentjes ontdekken.. Dat vind ik leuk om te doen en om te fotograferen.

Het kwartje is eindelijk gevallen!

Toen Shun Min en Samuel, een koppel uit Singapore mij mailde om hen te fotograferen in Amsterdam was ik super blij! Ik kon het idee meteen uitwerken en ik ben dan ook echt zó blij met deze foto’s. Dit is precies wat ik wilde doen, wat ik in gedachten had en wat ik nog veel en veel vaker wil doen. Geen Soesterduinen, parken of bossen meer voor mij. Doe mij maar gewoon de straten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en andere leuke steden.

Als ik nu terug kijk naar de foto’s die ik heb gemaakt in de natuur vind ik ze ook helemaal niet meer bij mij en mijn fotografie passen. Toch wel gek dat ik er nu pas achter kom wat ik wél leuk vind.

En.. nog iets..

Naast love shoots in steden ga ik ook love shoots bij koppels thuis doen. Voor nu is het een test of het leuk is, of het werkt en om m’n portfolio daarin op te bouwen. Als dit idee ook slaagt zullen dit de 2 soorten love shoots zijn waarin ik me ga ‘specialiseren’. Ik heb er super veel zin in!

Comments

Hele mooie foto’s! Doe je goed!

ahh dit is leuk gedaan zo, op jouw manier! mooi en spontaan!

Wat een mooie, spontane foto’s!

Lekker bezig! En het past zo goed bij jouw stijl. Grappig dat bij dat soort dingen voor jezelf het kwartje soms pas zo laat valt, ik herken dat heel erg.
Maar volgens mij is het nu: op volle kracht vooruit :-D

Comment

CLOSE