MENU

Fotoreis: Lofoten

Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben gezien op Instagram heb ik laatst een hele toffe reis gemaakt naar Lofoten. Het was weer een fotoreis met Nordic Vision, zoals die van Madeira, waar ik vorig jaar naar toe was gegaan. Ik was dus met een groep fotografen en onder begeleiding van Jan en Mart Smit van Smit in Beeld hebben we een heleboel plekken bezocht en gefotografeerd. Gezien ik na Madeira geen landschappen meer heb gefotografeerd, was het wel alsof ik weer even alles opnieuw moest leren. Landschapsfotografie is zó anders dan portretfotografie. Landschappen zijn vaak heel groots en overweldigend, en om dat dan goed op de foto te zetten is echt een kunst. Je moet goed kijken wat je fotografeert (en wat niet) en goed letten op compositie, perspectief, etc. Ik heb zeker meer waardering gekregen voor landschapsfoto’s en heb enorme bewondering voor landschapsfotografen, nu ik weet hoeveel er eigenlijk achter zo’n foto zit.

Het noorderlicht hebben we 3 avonden mogen zien en dat was wel echt een bijzondere ervaring! En het op de foto zetten is niet eens zo heel lastig als je weet hoe het moet ;).

Alle foto’s zijn gemaakt met m’n Nikon D810 en de Nikkor 20mm f/1.8 lens. Net als vorig jaar ga ik denk ik weer een aantal foto’s uit laten printen om op te hangen thuis. Nu de moeilijke keuze welke dat worden!

Uiteraard heb ik ook de reis gefilmd, de video komt ergens volgende week online!

comments

Wauw wat gaaf! Hoe tof is het als je het noorderlicht kunt vastleggen.

Wauw, echt heel erg mooi!!

Wat een ongelooflijk mooie foto’s. ♥ Het noorderlicht lijkt me zo overweldigend. En die woeste landschappen, wauw.

Dankjewel! Jaa echt super mooi is het daar!

Leave a comment

CLOSE