MENU

My Own Identity Fashion Show

Fashion Show

June 8, 2016

My Own Identity Fashion Show, photo by José Chan
My Own Identity Fashion Show, photo by José Chan
My Own Identity Fashion Show, photo by José Chan

Zoals ik eerder had verteld, mocht ik weer een fashion show fotograferen laatst, namelijk de My Own Identity Fashion Show. Ik vond ‘t weer een super leuke ervaring. Ik krijg van fashion shows echt een enorme kick en ik vind de glamour, de mooie make up en designs van fashion shows ook echt geweeeldig. Ik hoop dan ook ooit bij Fashion Week te mogen fotograferen. Alle data van Fashion Week over de hele wereld staan al in m’n agenda. Ik heb laatst zelfs met een medefotografe afgesproken om dit jaar nog naar een fashion week te gaan om daar in ieder geval streetstyle te shooten in de buurt van de shows. Ik ken veel bloggers en modellen wel van gezicht, maar ben te verlegen om ze te roepen, dus ik fluister de namen aan haar door zodat zij ze kan roepen voor ons allebei, hahaha.

De foto’s van afgelopen show zijn niet zo goed gelukt als ik eerlijk ben. Ik ben er in ieder geval niet 100% tevreden over. Het was wel het beste wat ik kon doen met de condities die ik had, maar ik miste grote lampen zoals je normaal hebt bij modeshows. Helaas wist ik niet dat dit niet vanuit de organisatie was geregeld, anders had ik het wel vantevoren aangegeven of zelf lampen meegenomen. Normaal heb je veel en sterke lampen om de hele catwalk te verlichten, maar dat was hier niet het geval. Ik heb tijdens de repetities wel geprobeerd met een externe flitser te werken, maar dit ging te langzaam en bij een catwalk moet je best wel snel achter elkaar foto’s kunnen maken. Qua instellingen op m’n camera kon ik ook niet veel doen behalve de ISO hoger zetten, waardoor je wel weer meer ruis ziet. Aan de andere instellingen kon ik niet teveel zitten, vanwege beweging van de modellen tijdens het lopen. Uiteindelijk heb ik dus de ISO wat hoger gezet en gehoopt dat ik veel in Lightroom kon redden. Gelukkig was dat wel het geval. De foto’s die je hier ziet waren op mijn camera dus nog veel donkerder. Ik heb in ieder geval geleerd om voor de volgende keer te vragen naar de lichten die worden gebruikt zodat ik goed voorbereid kan komen.

De backstage foto’s kan je trouwens ook nog terug zien, die zijn wel goed gelukt!

Comments

Een fashion show fotograferen lijkt me heel gaaf en ook best moeilijk. Prachtige plaatjes allemaal!

Wat een prachtige foto’s zeg! die eerste.. wauw

Comment

CLOSE