MENU

2016, het jaar dat ik…

Personal

December 30, 2016

Jose

Het is alweer het einde van 2016 en om het niet alleen bij mijn favoriete fotoshoots te houden, wil ik ook graag mijn favoriete momenten van het jaar delen. 2016 was een heel goed jaar voor mij. In een blogpost halverwege dit jaar heb ik wel eens gezegd dat de Bijbelvers die ik had gekregen aan het begin van het jaar toen al was uitgekomen, en ik moet zeggen dat het er de rest van het jaar niet slechter op is geworden:

You crown the year with Your goodness, And Your paths drip with abundance.
– Psalm 65:11

2016, het jaar dat ik..

..afstudeerde.

Ok, na heel veel struggles voor m’n gevoel en eigenlijk een half jaar later dan gepland, maar gelukt is gelukt. Eindelijk heb ik mijn Master gehaald en hoef ik niet meer te studeren! Niet dat ik studeren zo erg vind, integendeel, ik vind het fijn en belangrijk om nieuwe dingen te leren, maar toetsen maken, verslagen schrijven, beoordeeld worden en stress hebben, daar heb ik nooit plezier in gehad. Afgelopen jaar was ik er dan eindelijk van af.

..25 werd.

Ha, een kwart eeuw. Ik voel me nog totaal niet oud gelukkig.

25th bithday party

..m’n eigen bedrijf begon.

Ik besefte me in de loop van het jaar dat ik me echt moest inschrijven bij de Kamer van Koophandel, dus dat heb ik toen gedaan. Een uitdaging, want boekhouden, belastingen, verzekeringen… Ik blijf in ieder geval nieuwe dingen leren.

By José Chan

..voor het eerst fashion shows fotografeerde.

Iets wat ik altijd al wilde doen en dit jaar had ik eindelijk de kans! Twee shows heb ik gefotografeerd en ik kan niet wachten om er meer te doen!

NFS Fashion Show, photo by José Chan

..een capsule wardrobe had.

Na het lezen van het boek van Marie Kondo ben ik steeds meer gaan minimaliseren in m’n kamer. Op kledinggebied was ik daar altijd al mee bezig, maar dit jaar is het eindelijk gelukt. Ik heb een capsule wardrobe en vind het systeem heel fijn werken. Geen keuzestress meer in de ochtend.

..voor het eerst bruiloften fotografeerde.

Ik leerde dit jaar mensen in de bruiloftswereld kennen, videografen en fotografen. Daar heb ik mee mogen werken als second shooter, waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Vorige maand mocht ik voor het eerst een bruiloft in m’n eentje fotograferen.

..op vakantie naar Rome, Praag, Londen en Parijs ging.

Ahh, dit waren echt mooie weken! In de zomer ging ik in een paar weken tijd naar Rome, Praag, Londen en Parijs. Ik hou echt van stedentrips! Samen met m’n nichtje, zus, vriend en andere familie hebben we super veel gezien, gedaan, gegeten en geshopt. Ik zou zo weer terug willen ☀️.

Rome in Instagrams

Praag in Instagrams-4

Londen

Parijs

..mijn haar kort liet knippen.

Twee jaar terug had ik ook m’n haar redelijk kort laten knippen, maar dit was wel echt een extreem stuk korter. Ik ben er nog steeds heel blij mee en heb geen moment spijt gehad.

..overstapte naar een Nikon D810.

In de zomer maakte ik de overstap naar een full-frame camera. Super blij mee! Er is zeker een verschil met m’n vorige camera en kan het iedereen aanraden die ook professioneel fotografeert.

..leuke samenwerkingen begon met m’n blog.

Hier ben ik heel blij mee, omdat ik een tijdje heb gezeten met de vraag hoe ik nou kon samenwerken met merken, gezien ik geen fashion blog heb. Maar het kan ook met een fotografieblog! Voorbeelden zijn de Qlippie camera, E-polette bril, Nikon en er komen nog andere leuke samenwerkingen aan.

E-polette, by José Chan

Kortom, 2016 was een geslaagd jaar in heel veel opzichten! Er staan leuke dingen op de planning voor 2017 en ik kan niet wachten ze te delen met jullie. Fijne jaarwisseling en tot in 2017!

Comments

Heel erg leuk om te lezen en samen hiernaar terug te blikken.

Leuk om dit allemaal te zien, volgens mij heb je een fijn jaar gehad. Ik wens je een nog fijner 2017 toe! <3

Wat een heerlijke dingen heb je gehad dit jaar! Op nog meer. X

Heel leuk om dit zo te zien! Fijne jaarwisseling!

Wat heb je een leuk jaar gehad! Ik hoop dat 2017 net zo’n top jaar gaat worden :)

Suuuuper leuk om dit zo neer te zetten, heel fijn om doorheen te scholen en wat heb je veel gedaan! Fijne jaarwisseling :)

Jaa jij ook fijne jaarwisseling! X

Leuke samenvatting! Is er na het inschrijven van de KVK veel papierwerk bij gekomen? Ik ga me volgend jaar inschrijven :)
Liefs!

Qua papierwerk valt het mee, maar je moet wel weten hoe belastingen werken, facturen bijhouden etc. Administratie en boekhouding dus. Ik zit er aan te denken om een boekhouder te nemen het komend jaar, al is het alleen ter controle dat ik alles goed doe…

Comment

CLOSE