MENU

Persoonlijke update!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets persoonlijks heb geschreven hier, dus ik dacht, laat ik jullie, de trouwe lezers die jullie zijn, eens een goeie update geven van wat er allemaal gaande is.

GETROUWD!

Zoals jullie misschien wel weten zijn Eugene en ik eind juni getrouwd. ‘Hoe bevalt het getrouwde leven?’ is op dit moment de meestgestelde vraag aan ons. En het antwoord is: het bevalt super goed! Vaak hoor je van mensen dat er niet veel is veranderd na de bruiloft, maar omdat ik daarvoor nog bij mijn ouders woonde en we na de bruiloft pas zijn gaan samenwonen is er voor ons wél veel veranderd. Eén van de fijnste veranderingen is dat je elkaar nu elke dag ziet en elke avond weer samen kunt doorbrengen na een lange dag van werk.

Foto’s door Nienke van Denderen

Huis

Verder zijn we druk bezig geweest met ons huis. De zolder was klaar (mijn kantoortje), de slaapkamer ook redelijk, maar aan de begane grond moest nog veel gedaan worden. Ook die is nu bijna klaar. We hebben een bank, eettafel, eetkamerstoelen, vloerkleed en lampen. We zoeken nog een salontafel, voor nu hebben we die van de zolder naar beneden gehaald, en we hebben gisteren net de tv-meubel gehaald.

Honeymoon

We zijn onlangs pas op honeymoon geweest, omdat de zomer druk was met bruiloften die ik fotografeerde en we wilden ook niet in het hoogseizoen op vakantie. We zijn namelijk naar Santorini geweest en Naxos, 2 eilanden in Griekenland. Santorini is super toeristisch, Naxos wat minder, dus we zijn zeker blij dat we ervoor hebben gekozen om eind september/begin oktober pas te gaan. Ik zal nog een keer een blogpost maken met leuke foto’s die we daar hebben gemaakt. Het is daar zó mooi! Ik wacht nu nog op de filmrolletjes die ontwikkeld worden en dan zal ik foto’s uitzoeken om te posten.

Nieuwe website

Tussendoor ben ik druk bezig geweest met mijn nieuwe website. Soms in vlagen heb ik van die sporadische ideeën die ik dan ook meteen wil uitvoeren. Na meerdere lange avonden zette ik de website online en dat was dat. Ik heb geen officiële lancering gedaan met een aankondiging, puur omdat ik wist dat er nog fouten in konden zitten, hahah. Jullie komen er vanzelf wel achter dat ik een nieuwe website heb. De website is nu meer gefocust op fotografie, minder een fotografieblog. Dat is ook hoe de focus van mijn werk is verschoven. Ik fotografeer meer dan ik blog, al vind ik het wel leuk om te blijven bloggen. Ik dacht eerst dat er niemand meer blogs las, dat iedereen was overgegaan op YouTube, maar na een poll op Instagram bleek dat dat wel meeviel. Er zijn nog altijd mensen die blogs leuk vinden om te lezen. Laat me weten als jij daar één van bent, dan weet ik dat dit wordt gelezen, haha!

Workshops

Verder heb ik veel gebrainstormd over wat mijn doelen zijn voor de komende tijd. Daar hoorde o.a. de nieuwe website bij met meer focus op fotografie, maar een ander nieuw iets is dat ik workshops ga geven. Ik heb lang nagedacht over waar de workshop over zou moeten gaan. Ik krijg altijd wel veel vragen over fotografie en die lopen heel erg uiteen, dus best lastig om te pinpointen welk onderwerp het meest interessant is voor iedereen. Ik heb besloten dat dat een workshop Portretfotografie word, omdat ik daar heel veel verschillende onderwerpen in kan behandelen. Zowel de basisinstellingen komen erin voor (al ga ik er wel vanuit dat de meesten die al kennen), poseren van modellen, maar ook nabewerking, omdat veel mensen ook vragen naar mijn stijl. Ik ben benieuwd hoe de eerste workshop zal verlopen (en hallo, krijg ik wel genoeg aanmeldingen überhaupt??). Ik vind ‘t SUPER spannend, maar ook echt heel leuk en ik denk dat beginnende portretfotografen er echt veel aan gaan hebben. Ik hoop op deze manier naast mijn blog en YouTube ook offline mensen te kunnen helpen met hun fotografie. Mochten jullie suggesties hebben voor andere onderwerpen voor workshops of een andere vorm om zoiets te doen, dan hoor ik dat graag.

Nog wat leuke dingetjes

Ik kan nog lang doorgaan omdat het zo lang geleden is dat ik hier iets heb geschreven, maar hier nog kort wat andere leuke dingetjes van de afgelopen tijd:

  • Ik heb de 10.000 volgers op Instagram gehaald, eindelijk de swipe up-functie in Instastories! Helaas moet je daarvoor wel een business account hebben en zorgt dat er weer voor dat je bereik laag is..
  • Ik ben hoopdance lessen gaan volgen om het hoepelen op te pakken, nieuwe dingen te leren, zodat ik hopelijk een sport kan doen die ik écht leuk vind en kan volhouden. Tot nu toe bevalt het super goed. Ik kijk elke week uit naar de les.
  • Ik werk nu met meerdere video-editors samen zodat ze mijn werk kunnen verlichten wanneer dat nodig is en ik me kan focussen op fotografie.
  • Ik gebruik sinds juni/juli een bullet journal en het bevalt goed! Echt iets voor mij om alles in 1 notitieboek te hebben en je eigen pagina’s in te delen.
  • Speciaal voor dit artikel op de blog van Girls of Honour deed ik deze fotoshoot: 5 bruidskapsels voor bruiden met natural hair
  • Ik sta nu ook op The Perfect Wedding, vooral vindbaar als trouwfotograaf in Den Haag.

Zo, dat was het wel zo’n beetje, de grote dingen dan. Nu ben ik benieuwd, vinden jullie het leuk als ik weer vaker wat persoonlijke blogs schrijf, wat mij bezig houdt en dat soort dingen? Let me know!

Comments

Jaaaa!!! Blogjes blijven behouden hoor, zo leuk om alles altijd te lezen en zien :)

Comment

CLOSE