MENU

Fotoshoot: Ananda

Op een koude, regenachtige ochtend had ik met Ananda afgesproken om in Kijkduin wat plaatjes te schieten. Niet dat we hadden zien aankomen dat het zou regenen, want we spraken nog expres een uur eerder af in de ochtend, niet wetende dat het juist toen zou regenen en het een uur later droog werd. Tijdens ons eerste set foto’s stond Ananda dan ook in een dun jurkje met halflange mouwen in de motregen. Als fotograaf moet je op zo’n moment beslissen of je wel of niet doorgaat met de shoot. Ik koos ervoor om te stoppen. Naast dat ik geen modellen ziek wil maken, kon ik ook geen goeie foto’s kon maken met regendruppels op mijn lens.

Na een omkleedsessie voor €0,50 in een cafétje en het voorzichtig droog maken van mijn lens stopte het met regenen en konden we de shoot hervatten. Voor elke sessie hebben we maximaal 10 minuten genomen, ik denk misschien zelfs 5, omdat het echt heel koud was in alleen een jurkje. Props voor Ananda dus dat we in zo’n korte tijd deze foto’s hebben kunnen neerzetten! ? Tussendoor vonden we nog een hotel waar Ananda zich (gratis) kon omkleden. Uiteindelijk hebben we met 3 verschillende jurkjes foto’s gemaakt. De eerste hebben we aan het eind nog een keer snel over gedaan.

Het resultaat? Foto’s waar ik mega blij mee ben! Ik twijfelde over hoe ik de foto’s zou editen, omdat ik meestal niet zulke ‘moody’ foto’s maak. Als ik ze net zo licht, helder en ‘vrolijk’ zou maken als m’n andere foto’s, zou het niet passen bij de sfeer van de foto’s. Nu is het weer eens wat anders dan die bloggershoots hè? Ik ben er heel tevreden mee. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

comments

Ik vindt die zwart-wit foto echt onwijs gaaf!

wauw ze zijn echt weer schitterend!

Wauw, ze zijn prachtig! Ik vind ook de kleur van de jurken super mooi bij het landschap, geeft een beetje contrast.

Ze zijn wederom prachtig! Ik vind zulke moody foto’s ook erg mooi eigenlijk, Ananda heeft er ook helemaal de juiste uitstraling voor (oef dat klinkt gemeen, maar ik bedoel qua haarkleur en huidskleur, prachtig!). Die zwart witte met een wit jurkje vind ik geweldig! Malou x

Leuke blog! Ben heel blij met de foto’s, gaan we zeker een keertje overdoen met warm weer haha :)

Leave a comment

Welcome

On my blog you'll find my recent photography work, photography tips and personal updates about my life as a photographer.

CLOSE