MENU

Fotoreis: Xiapu

Na een paar dagen in Hangzhou vervolgden we onze reis naar Xiapu, waar we hebben deelgenomen aan een georganiseerde fotoreis van 5 dagen. Dit betekende dat we met een groep van fotografen verschillende plekken bezochten onder leiding van 2 professionele landschapsfotografen die het gebied heel goed kennen. We gingen vaak vóór zonsopgang al op pad zodat we de zonsopgang konden fotograferen. In de middag hadden we dan een pauze en in de namiddag gingen we weer op pad voor zonsondergang. Xiapu is een bijzonder gebied met veel verschillende landschappen, super interessant om te fotograferen!

Iets wat ik nog niet wist, is dat het bij zo’n fotoreis vanzelfsprekend is dat er modellen worden ingehuurd om het landschap te verlevendigen. Bijna alle mensen in bootjes en met visnetten op de foto’s hieronder zijn dus eigenlijk ingehuurde modellen. Zij droegen een walkietalkie bij zich en onze gids of de gids van andere groepen die er op dat moment waren gaven via de walkietalkie instructies aan hen. Heel grappig eigenlijk, want er werd echt geposeerd, hahah, maar weet dus dat deze foto’s geënsceneerd zijn en ik niet toevallig deze mensen heb gefotografeerd in het landschap ;)

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Bij het bezoeken van het dorpje hieronder was ik super blij dat ik weer mensen kon fotograferen zoals ik gewend ben. Niet in een landschap, maar streetstyle ;) Dit zijn dan ook geen ingehuurde modellen, maar echte voorbijgangers!

Vanaf hieronder weer wel modellen, hahah.

Dag 5

Ik vond de fotoreis in Xiapu wel echt een leuk onderdeel van onze reis. Landschapsfotografie blijft voor mij echt een uitdaging, omdat ik het vooral lastig vind om goede composities te vinden. Met de modellen erbij was het wel iets makkelijker om te weten wat we aan het fotograferen waren, hahah. Zo’n uitstapje naar een andere tak van fotografie is wel heel leerzaam en ook fijn om weer nieuwe dingen te leren. Ik heb eerder ook fotoreizen gevolgd naar Madeira en Lofoten, dus zo’n reis was voor mij niet de eerste keer. Aanrader om zo’n fotoreis eens te doen dus!

comments

Prachtige foto’s! Hopelijk redt je het een beetje in deze rare tijden.

Die foto’s onder de overhangende boom op dag twee vind ik echt ongelooflijk mooi. Die lichtinval! Geen woorden voor, wauw …

Wat mooie foto’s zijn het.

Wat een prachtige foto’s zeg, vooral die in het bos (onder de bomen) met die koe ernaast.. geweldig.

Leave a comment

Let's connect on Instagram where I share my recent work, behind the scenes and tips for your wedding day.

CLOSE