MENU

Fotografievragen? Stel ze hier!

QOTD2

In de categorie ‘Question of the day’ kan jij jouw fotografievragen insturen. Dit kunnen korte of lange vragen zijn, een specifiek probleem waar jij tegen aan loopt of juist een algemene vraag. Het kan gaan over de technische kant, camera-instellingen, editen, de creatieve kant, de businesskant, of misschien wil je gewoon mijn ervaring horen over een situatie, het maakt niet uit. Ik vind het super leuk om anderen te helpen met hun fotografie en beantwoord daarom graag jouw vraag. Het maakt ook niet uit of het een vraag is voor beginners of voor gevorderden of misschien werk je al als professioneel fotograaf, want jouw vraag kan zeker ook andere mensen helpen! Waar wil jij meer over weten? Alles mag!

Dus, heb jij een vraag over fotografie, bewerking of iets anders dat met fotograferen te maken heeft? Stel ze hieronder, per mail of op Instagram en wie weet behandel ik jouw vraag als volgende!

Deze vragen zijn beantwoord:

Laatst geüpdate: 15 maart 2017

Comments

Ik ben wel benieuwd hoe je het best als beginner je foto’s bewerkt zonder van die dure programma’s.

Er zijn gratis programma’s die ook heel goed zijn, bijv. GIMP. Anders heb je online editing wat bijv. goed kan met PicMonkey. En anders kan je ook heel goed op je telefoon/tablet editen met bijv. VSCO.

Dankjewel! Ik zal ze zeker eens uittesten.

Wat leuk! Ik vind het altijd erg boeiend om te lezen over de lenzen die iemand gebruikt en wat precies de voordelen daar van zijn :)

Wat super leuk dat we jou vragen mogen stellen! Ik merk dat ik altijd beter kan scherpstellen door het vierkantje bij ‘live view’ op mijn onderwerp te zetten, maar het aan hebben staan van de live view optie kost veel batterij en de foto’s maken duren daardoor ook een stuk langer. Heb jij een tip hoe je op een andere manier goed kunt scherpstellen op een gezicht of ander specifiek onderwerp? Door de zoeker heen kijken en de ontspan knop indrukken stelt hij vaak scherp op een verkeerd iets..

Yay, heel leuk dat we je vragen mogen stellen. Ehm, ik heb nog niet zo heel veel shoots gedaan en alleen maar met bekenden, maar hoe voorkom je dat het ongemakkelijk wordt? Dat er gewoon een relaxte sfeer is, zodat je lekker ontspannen foto’s krijgt? Liefs

Yay, leuk dat je dit vraagt! Ik ben wel benieuwd: hoe stel je mensen op hun gemak tijdens een fotoshoot? (Zeker mensen die bv nog niet zoveel ervaring hebben om voor een camera te staan).

Comment

CLOSE