MENU

Op fotografiereis door Madeira

Als je me op Instagram volgt, heb je waarschijnlijk al gezien dat ik afgelopen week op Madeira was. Ik ben namelijk op een fotoreis van Nordic Vision, die allerlei fotografiereizen organiseert in verschillende landen. Deze reis op Madeira is onder leiding van fotograaf Wilco Dragt die hier al vaker is geweest en veel mooie plekjes kent om te fotograferen. Ik ben samen met m’n moeder die heel veel aan landschaps/natuurfotografie doet. Ik vond het best wel spannend omdat ik niet eerder landschapsfotografie had gedaan, maar ik kan nu wel zeggen dat het me heel erg bevalt! Het is hier echt genieten, maar ook ‘hard werken’ omdat we vaak vroeg opstaan en bijna continu bezig zijn.

Ik zal de landschapsfoto’s die ik heb gemaakt in een aparte blogpost zetten. De foto’s hier zijn gewoon simpele shots vanuit de hand.

Madeira, hotel Estalagem do Vale

We vertrokken dinsdagochtend heel vroeg naar Schiphol. We hadden om 4 uur ‘s ochtends afgesproken met de groep. Eenmaal in Madeira was het lunchtijd. We krijgen hier altijd warm bij de lunch en altijd 3 gangen. ‘s Avonds krijgen we zelfs 4 gangen. Ons hotel heet Estalagem do Vale, een viersterrenhotel in São Vicente, in het noorden van Madeira. Het is hier wat rustiger en minder toeristisch dan het zuiden van Madeira bij Funchal. Madeira, Fanal

Na de lunch gingen we al op pad naar de eerste locatie, Fanal, wat meteen de moeilijkste was: een laurierbos. Het kan er heel mooi zijn om te fotograferen als er mist hangt, maar dat was die middag niet het geval. Het is er heel groot en weids en er is van alles te zien, maar daardoor ook lastig om te bedenken wat je gaat fotograferen. De bomen lopen ook kriskras door elkaar waardoor het moeilijk is om een goede compositie te vinden. Dit was de eerste keer, maar niet de laatste keer dat we erheen gingen. Ik heb voor deze reis de KeyMission 360 mee van Nikon, een 360-graden camera. Hier maak ik tussendoor ook wat shots mee. Heel cool!
Madeira island

De volgende dag gingen we naar een iets makkelijkere locatie. Gelukkig maar, want anders had ik de hoop al opgegeven op landschapsfotografie, hahah. Het was een keienstrand met grote rotsen in de zee. De lucht was mooi blauw met mooie wolken. Het is hier sowieso best mooi weer! We hebben dagen dat het hier zelfs 28 graden is. In de bergen of als het waait is het wel wat frisser. Madeira, Porto Moniz

In de middag gingen we naar Porto Moniz. Op elke locatie krijgen we steeds heel veel tijd om de locatie te verkennen en foto’s te maken. Dat is vaak ook wel nodig omdat er zoveel te zien is en je ook de tijd moet nemen om een mooi shot te nemen. Zo krijgen we dan soms ook wel 3 of 4 uur de tijd op een locatie.

Madeira, sunrise Madeira, Levada

De volgende dag stonden we vroeg op om de zonsopgang te fotograferen bij Seixal. Het was de mooiste zonsopgang van de week met een mooie roze lucht! ‘s Middags hebben we een wandeltocht gedaan langs een levada, een irrigatiekanaal, met als eindpunt een waterval. Het was er heel mooi, maar het was ook best een lange tocht, meer dan 10 km in totaal. En dat met alle cameraspullen en statief. Vermoeide benen dus.Madeira, orange juice

De volgende dag gingen we een stukje de berg op. Ik heb geen idee hoe het daar heet, maar er kwamen best wat toeristen af en toe. Het licht was toen wel heel erg fel en hard, waardoor foto’s maken wat minder ging bij mij. Tussen de fotomomenten door is er ook tijd voor wat ontspanning en een terrasje.

Madeira, Pico do Arieiro

‘s Middags bezochten we nog een berg, Pico do Arieiro. Het was er heel mistig dus veel viel er niet te fotograferen vond ik. Sommigen was het wel goed gelukt. Het was ook een wandelroute, maar die hebben mijn moeder en ik maar niet gedaan na die lange tocht van de dag ervoor. Madeira, Seixal

De volgende ochtend gingen we weer naar Seixal. Sommige plaatsen bezoeken we meerdere keren, soms op dezelfde, soms op andere tijdstippen van de dag. Dat is echt iets wat bij landschapsfotografie hoort. Het kan in een andere situatie qua licht, wolken, wind er namelijk weer heel anders uitzien. In een ander seizoen maak je ook weer totaal andere foto’s. Soms wil je terug omdat je pas thuis ziet dat je een shot hebt gemist, of omdat je later pas zag dat het ergens anders veel mooier was maar de zon weer anders stond.

Tussendoor hebben we ook fotobesprekingen en ik denk dat ik daar nog wel het meest van leer. We bespreken dan met elkaar een aantal foto’s die we hebben gemaakt. Zo leer je wat goed werkt of hoe je iets beter kan doen. Ook heel erg leuk om te zien hoe iedereen op dezelfde locatie toch andere foto’s maakt. Ik moet nu eigenlijk ook wat foto’s uitzoeken voor de 3e fotobespreking straks, maar ik wilde toch even deze post schrijven.

Vandaag is alweer de laatste dag hier. Super jammer, want ik heb echt heel erg genoten! Morgen vliegen we weer naar Nederland en de dagen erna zitten weer vol met fotoshoots, heel veel video’s editen en werken op het architectenbureau. Ik ga nog even genieten van het mooie weer hier en foto’s bewerken op het balkon! ☀

comments

Leuk zo’n reisje! Lijkt me dan ook wel een beetje zwaar, maar wel lekker die 28 graden!

Leave a comment

Welcome

On my blog you'll find my recent photography work, photography tips and personal updates about my life as a photographer.

CLOSE