MENU

5x tips voor als je gaat fotograferen in de kou

Photography tips

January 6, 2017

josechan

Het is hartje winter en erg koud dus in Nederland, maar toch moeten we soms buiten fotograferen. In de winter heb je mooie zonsopgangen en zonsondergangen en ook in de winter hebben fashion bloggers outfitfoto’s nodig. Waar moet je dan op letten bij het fotograferen?

1. Houd batterijen warm

Als het koud is raken de batterijen sneller leeg. Neem dus extra batterijen mee, want je wilt niet halverwege een shoot zonder batterij zitten. Je kan de batterijen warm houden door ze bijvoorbeeld in je broekzak te stoppen.

2. Gebruik een waterdichte tas

Bescherm je dure cameraspullen door een waterdichte tas te gebruiken. Zo houd je je spullen droog en schoon, ook als het onverwachts regent en sneeuwt.

3. Draag handschoenen

Handschoenen zijn een must als je fotografeert in de kou tegen koude en pijnlijke vingers. Wat voor het bedienen van je camera wel handig is, is om handschoenen te hebben waarin je je vingers goed kan bewegen. Er zijn handschoenen die speciaal ontworpen zijn voor fotograferen, maar je kan ook denken aan hardloophandschoenen.

tomseurope-outfit-fotograaff

4. Draag warme kleren

Eigenlijk wil je gewoon van top tot teen warm blijven. Zorg er daarom voor dat je een dikke truiwarme muts, sjaal, jas en laarzen draagt. Het liefst ook waterdichte en winddichte laarzen zoals mijn nieuwe favoriete laarzen* van TOMS.

5. Voorkom condens

Als je klaar bent met fotograferen in de kou en je naar binnen gaat waar het warm is, zal je lens beslaan. Niet alleen dat, maar ook binnen in je camera kan condens komen. Om dit te voorkomen kan je voordat je naar binnen gaat je camera in een luchtdichte plastic tas doen en de camera op kamertemperatuur laten komen.

*Dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen. Gesponsord of niet: Ik schrijf alleen over producten/diensten waar ik achter sta en enthousiast over ben.

Comments

Oh dat van dat beslaan van je lens wist ik niet. Nu ben ik geen kou mens dus ben zo min mogelijk buiten met de kou :D

oeps.. een e teveel bij mijn mail adres..

Tip 5 ga ik zowiezo onthouden! Wist ik niet joh!

Punt 5 heb ik helemaal nooit over nagedacht, goeie, ga ik onthouden! Leuk gedaan trouwens met die foto en de items ernaast! :)

xx Alex

Tip 5 is echt goed, ik wist niet dat je condensvorming binnen je camera moet tegengaan door een luchtdichte tas te gebruiken. Ik was op wintersport en moest daarna de binnenkant van de lens laten verschonen, er was een vlekje zichtbaar op de foto’s daarna, dat mogelijk veroorzaakt was door condens. Gelukkig had ik toen nog garantie, maar nu kan ik daarop letten. Bedankt!

Oh ja, net een uurtje buiten wezen shooten en ik vroor bijna dood, haha. Deze tips zijn wel handig!

Ik wist dat ook niet van die koude batterijen! Goede tip :) en wat een leuke outfit draag je, ik vind je muts en laarsjes van TOMS echt superleuk! Malou x

Wist helemaal niet dat koude batterijen sneller leeg gaan, handige tip!

Goede tips! Ik heb net nog buiten in de kou gefotografeerd :) Liefs!

Comment

CLOSE