MENU

Fotograferen door een druppel water

Vorige week werd een hele unieke serie portretten onthuld bij een persevent waar ik aanwezig mocht zijn. De bekende Nederlandse fotografe Robin de Puy heeft namelijk portretten gemaakt door te fotograferen door een druppel Spa water. Een pure waterdruppel was de inspiratie voor het project ‘The Purest Picture. Life through a Spa Lens’. Wetenschappers ontwikkelden een fotocamera met een druppel Spa mineraalwater als lens. Robin de Puy maakte met deze camera een fotoserie met portretten van mensen die midden in het leven staan.

Het resultaat is echt zó mooi en bijzonder! Ik had niet gedacht dat dit mogelijk zou zijn door een druppel water. De foto’s hebben een dromerige, analoge feel. De fotocamera heb ik ook van dichtbij bekeken en ik vind het echt heel knap hoe de mensen erachter het hebben bedacht en in elkaar hebben gezet. Het zijn eigenlijk de essentiele onderdelen van een camera boven elkaar gemonteerd.

Mijn favoriet uit de serie is de eerste foto hieronder!

De hele serie kan je hier bekijken. Wat vinden jullie van deze techniek?

comments

Ik vind ‘t zo gaaf!! Hoe tof als je gewoon foto’s krijgt door een druppel water?! :D

WAUW! Dit is heel vet!

oh wow, dit vind ik echt een van de leukste dingen ooit! ik zou ook wel met zo’n camera willen fotograferen!!

Wat een toffe foto’!

Wauw ik vind het prachtig! Er hangt echt een heel dromerig sfeertje over heen, net niet helemaal scherp ook, ik vind het echt heel erg mooi. Erg goed bedacht ook! Malou x

Leave a comment

Welcome

On my blog you'll find my recent photography work, photography tips and personal updates about my life as a photographer.

CLOSE