MENU

Downtime..

Weekly details

February 13, 2017

Vond ik vorige week al rustig toen ik ‘maar’ 3 shoots had, deze week had ik het dan wel HEEL rustig. Ik had welteverstaan nul shoots. Geen werk als fotograaf dus. Dat maakt me als fotograaf toch wel even onzeker, want geen shoots = ook geen geld. Natuurlijk, ik heb inkomsten van het PR-werk en van het vlogs editen, maar toch, de rest van de week had ik gewoon niks te doen. Ik zat letterlijk elke dag achter de computer. Soms wat editen, af en toe series kijken (geen straf), even wat Instagrammen en nog wat bloggen. Ik dacht nog even, wat heeft het voor zin om deze blogpost over de afgelopen week te schrijven als ik toch niks heb om te laten zien? Maar eerlijk is eerlijk. Een week als deze hoort ook bij het leven van een fotograaf. En ik denk dat ik niet de enige ben die wel eens downtime heeft. Dit documenteer ik dus dan ook maar, om te laten zien dat niet altijd alles even fun is als fotograaf.

Toch was het wel even lekker om zo’n rustige week te hebben. Ik denk dat ik het mezelf een lange tijd ook niet heb toegestaan. Als ik zo’n week zag aankomen, plande ik vantevoren wat gratis shoots of TFP shoots in om m’n portfolio op te bouwen, nieuwe samenwerkingen aan te gaan, nieuwe dingen uit te proberen etc. Maar ik denk dat het weer (KOUD + sneeuw) en de drukke weken daarvoor me hebben tegen gehouden. Het kost veel moeite om shoots te organiseren en het groots aan te pakken en daar had ik gewoon even geen zin in. Misschien doe ik dat wel weer in de lente. Wel kan ik zeggen dat ik eindelijk helemaal bij loop met editen. Heerlijk gevoel.

Deze foto van Jiami stond deze week in een artikel van de NOS op de website en in de app. Ik kreeg het doorgestuurd van verschillende vrienden. Leuk om te zien én ik ben eindelijk een keer gecredit. Als de NOS het kan, dan kunnen andere websites en tijdschriften het toch ook wel..?

Vrijdagavond gingen mijn vriend en ik uit eten in Den Haag bij Fouquet, een Frans restaurant. Een aanrader als je houdt van Frans eten. Truffel, eendenlever, tartaar.. Ik had als voorgerecht tartaar van kalfshaas, als hoofdgerecht een salade met coquilles en als dessert gepocheerde peer met pure chocolade-ijs en caramel. Mijn hoofdgerecht was eigenlijk een voorgerecht, maar dat doe ik wel vaker. Een tip als je net als ik niet zo heel veel hoeft te eten of niet kan kiezen tussen de voorgerechten. Ik zat uiteindelijk toch vol. Mijn vriend had als hoofdgerecht de lekkerste steak die hij ooit had gegeten, naar zijn zeggen. Aanrader dus!

Comments

Rustige weken horen erbij en ik denk dat je ze in elk beroep tegen zult komen en soms is een break ook fijn.

Ook al had je een -relatief- rustig weekje, ik vind het er fijn uit zien! :)

xx Alex

Oh ik krijg er honger van! Ik neem vaak twee voorgerchten ipv een hoofdgerecht. Waarom zijn voorgerechten altijd lekkerder?

Wat ziet dat eten er goed uit zeg! Ik kom eigenlijk nooit in Den Haag maar als ik er ben ga ik deze onthouden ;)

Wauw food! dat ziet er nog eens prachtig uit zeg, super!

Mm dat etentje ziet er goed uit!
Kan me voorstellen dat een rustig weekje ook wel eens lekker is! Ik heb je vandaag genoemd in Sammie Spot, gewoon omdat ik je foto’s altijd prachtig vind!

Woehoe, fijn dat je eindelijk een keer de credits voor de foto kreeg! En ja, rustige weken horen er bij, hopelijk heb je d’r ook wel een beetje van genoten. :)

Comment

CLOSE