MENU

Favorieten van september

Favorites

September 30, 2016

favssept

Juli en augustus favorieten heb ik overgeslagen vanwege drukte in de vakantie, maar nu vond ik het wel weer tijd om m’n favorieten te delen!

 

Capsule wardrobe

Capsule wardrobe, by José Chan
Wie mij kent of volgt op Instagram weet wel dat ik een capsule wardrobe heb. Ik hou me niet héél strikt aan regels, maar mijn streven is om slechts 33 kledingstukken te dragen in 3 maanden (of wat ik doe is per seizoen). Dit doe ik al een tijdje en het bevalt me heel erg goed. Ik ben minder gaan shoppen, of in ieder geval, minder impulsaankopen gaan doen en koop geen kleren alleen maar omdat het sale is. Ook heb ik geen moeite meer om te bedenken wat ik aan trek ‘s ochtends, want het zijn 33 favoriete items die allemaal goed met elkaar te combineren zijn. Voor wie interesse heeft om er ook aan te beginnen, zijn hier een paar goeie bronnen die ik ook heb gebruikt en nog steeds gebruik:
Into Mind: 10 Step Wardrobe Revamp
YouTube: Use Less
Project 333

 

Vision board

vision-board
Wat ik ook ein-de-lijk heb gedaan is het maken van een vision board. In april had Annic een video gemaakt over het maken van een vision board en nadat ik de video had gekeken (en ge-edit), wilde ik eigenlijk meteen aan de slag ermee. Ik had toen alleen niet zo veel tijdschriften in huis. Ik was vorige week m’n kamer aan ‘t opruimen en vond allemaal tijdschriften die ik de afgelopen maanden heb verzameld. Ik deed er niks mee, dus wou ze eigenlijk weggooien, maar bedacht me dat ik ze natuurlijk had verzameld om een vision board te maken. Dus ik ben aan de slag gegaan! Ik ben door de tijdschriften gaan bladeren en elk plaatje dat mij aansprak (om wat voor reden dan ook of misschien gewoon door een gevoel) heb ik uitgescheurd. Uit die selectie heb ik daarna een vision board gemaakt. Hierbij heb ik nagedacht over hoe ik wil dat mijn leven eruit ziet qua huis / werkplek / gezondheid / geluk / liefde. Ik ben heel blij met het resultaat en heb ‘m opgehangen in m’n kamer waar ik ‘m elke dag kan zien. Hopelijk komt het echt uit!

 

Kikki.k

kikki.K

De pennenbak, plakbandhouder en notitieboekjes op de foto met de vision board heb ik in Londen gekocht bij kikki.K. Dat is een super leuke winkel die leuke agenda’s en notitieboekjes verkoopt, speciale dagboeken, kantoorbenodigdheden en ook wat interieurspulletjes. Ze hebben een online winkel waar ik al een tijdje dingen op het oog had. Toen ik in Londen was, heb ik speciaal de winkel opgezocht en deze spulletjes gehaald. Daarnaast heb ik ook hun gratitude journal gehaald. Hier schrijf ik elke avond 3 dingen in waar ik dankbaar voor ben. Echt een aanrader! De ModeMusthaves verkoopt nu trouwens soortgelijke spullen (is gewoon hetzelfde volgens mij), maar iets duurder.

 

MUJI make up storage

muji-make-up-storage

In Londen heb ik ook iets heel handigs gehaald, namelijk acryl opberglaatjes voor m’n make up. Het zijn twee boxen met ieder 2 laatjes, boven elkaar gestapeld. In totaal dus 4 laatjes wat voor mijn make up precies genoeg is. Ze zijn gemaakt om boven elkaar te passen, dus ze glijden niet zomaar van elkaar af en je kan er dus nog meer stapelen. De bovenste is net wat anders omdat hij naast een laatje ook een deksel heeft die je open kan klappen. Dat is super handig voor je meest gebruikte make up. Dan hoef je niet steeds het laatje open en dicht te trekken, maar kan je de klep open laten. Beiden kosten £14,95 wat goed betaalbaar is. Wel is het aan te raden om ze echt in de winkel te kopen en niet online, want dan ben je veel kwijt aan verzendkosten. De winkels in Düsseldorf, Keulen, Parijs en Londen zijn voor ons het meest dichtbij.

De normale box: Acrylix Box – 2 Drawers – Wide
De box met deksel: Acrylic Flip Top Box – 2 Drawers – Wide

muji-acrylic-make-up-storage

muji-stacked-acrylic-make-up-storage

 

How to win friends and influence people

Dale Carnegie

Ik zou niet ik zijn als ik geen boek had om te delen. Dit boek is een heel oud boek, uit 1936, maar onwijs bekend en HEEL goed om een keer te hebben gelezen. Het gaat over hoe je om moet gaan met mensen en wat je moet zeggen op een manier dat mensen je mogen, maar je wel dingen gedaan kan krijgen. Klinkt misschien suf (of ik kan het niet goed uitleggen), maar het leest heel lekker weg ondanks dat het zo’n oud boek is. Ook grappig om te bedenken dat de dingen die toen bedacht en opgeschreven zijn nu nog steeds van toepassing zijn. De principes die je uit dit boek haalt, kan je ook toepassen in business, bijv. bij het mailen van bedrijven als je wilt samenwerken als blogger. Heel handig boek! Ik ben nog niet ver, maar heb er nu al veel van geleerd.
Edit: Ik heb vandaag alleen al 2 samenwerkingen binnen gehaald door het toepassen van 1 principe uit dit boek!!
Ik koop al mijn boeken bij the Book Depository, want eerlijk.. die prijzen daar zijn altijd een stuk goedkoper dan bij Bol of in de winkel én gratis verzendkosten! Een bonus tip dus. Dit boek haal je er voor €6,03: How to win friends and influence people.

Dat waren m’n favorieten van deze maand! Voor de komende maand hoop ik weer lekker gestructureerd te bloggen, dus shoots, tips en weekly details (als ‘t lukt)! Wil je niks missen? Volg mij dan op Facebook, Instagram en Bloglovin’. Daar help je mij ook nog eens enorm mee!

Comments

Wat een leuke favorieten! Dat visionboard zag ik langskomen op instagram, zo pretty. En dat boek lijkt me stiekem best interessant ;).

Fijne favorieten! Ik vind Annic ook een tof iemand om te volgen!

Heel tof heb je dat visionboard gemaakt! Super clean en overzichtelijk met een duidelijke boodschap!

Leuke blogpost!
En ik heb even in je Portfolio gekeken. Wat een prachtige foto’s zeg! heel mooi.

Erg leuk om je favorieten zo eens te zien

Comment

CLOSE