MENU

Favorieten van oktober

Favorites

October 28, 2016

favorieten-van-oktober

Ik kan niet geloven dat het alweer eind oktober is! Ik begon deze favorieten serie in januari dit jaar. We zijn inmiddels dus alweer 10 maanden verder en zitten alweer tegen het einde van dit jaar aan! Ook deze maand heb ik weer een paar dingen op een rijtje gezet die mij zijn bijgebleven. These are a few of my favorite things…. ??

Ik pas kinderschoenen..

adidas-stan-smith-white

Ja, niet het feit dat ik nieuwe sneakers heb is favoriet, maar dat ik een kindermaat pas.. Dát is pas mooi. Kinderschoenen zijn over het algemeen goedkoper dan volwassen damesschoenen en voor deze Stan Smith sneakers van Adidas heb ik dan ook gekeken bij de kinderafdeling van Zalando. Ik betaalde voor de schoenen  €59,95 in plaats van €89.95 voor damesschoenen. Dat scheelt! Een tip dus.. De kindermaten gaan tot maat 42, dus kans dat jij ze ook past!

25 mm krultang – José Eber

jose-eber-25mm-krultang

Ik heb m’n haar deze maand kort geknipt en laten kleuren. Ik ben er onwijs blij mee, maar wilde voor de ‘messy look’ wel een goeie krultang met de juiste diameter. Ik had al een 19 mm en een 35 mm krultang. Nu heb ik een 25 mm krultang gehaald van José Eber. Dit merk verkopen ze bij de Bijenkorf bij een standje waar de verkopers de tangen op je haar demonstreren. Ik ben altijd een beetje voorzichtig bij goeie verkooppraatjes, maar de krultang bevalt echt heel erg goed. Het is geen goedkope krultang, namelijk €110-130 (afhankelijk of je hem online of in de winkel koopt), dus ik had ook alvast wat reviews gelezen. Het is tot nu toe de beste krultang  die ik ooit heb gehad, dus de investering waard. De krullen blijven goed zitten, terwijl je maar een paar seconden de krul hoeft vast te houden om de tang heen. Je haar gaat er niet van pluizen, maar juist van glanzen. En zelf heb ik liever zulke krultangen zonder clip waar je zelf de krul om de tang moet draaien. Zo heb je meer controle in de vorm van de krul.

Labelmaker

lettertang-hema

Ik heb m’n kamer heel erg geminimaliseerd qua spullen. Dat was met sommige dingen zoals m’n cameraspullen best wel lastig. Die kon ik natuurlijk niet zomaar weggooien. Veel dingen heb ik dan in dozen/bakken gestopt om het wat rustiger te laten ogen in m’n open kasten. Om te weten wat er in zit heb ik de spullen wel zoveel mogelijk gecategoriseerd en de bakken en dozen heb ik gelabeld met deze lettertang van de Hema. Hij kost maar een tientje en toen ik hem had gekocht bleef ik alles maar labelen. Echt een leuk ding! De slechte reviews op de Hema website snap ik absoluut niet, want ik vind hem gewoon heel fijn werken. Hij heeft wél een spatie (je moet alleen even uitvogelen hoe je die krijgt -even 1x half knijpen, niet helemaal doordrukken-) en de letters zijn voor mij wel gewoon duidelijk te lezen. De tape blijft ook goed zitten, wel afhankelijk op wat voor materiaal je het plakt.

Use Less – Youtube

Wie mij op Instagram volgt (volg mij hier!) of mijn favorieten van september heeft gelezen, weet misschien wel dat ik een capsule wardrobe heb. Ik doe namelijk een beetje op mijn eigen manier mee aan Project 333, waar je 33 kledingstukken + accessoires draagt voor 3 maanden. Ik vind het dan ook super leuk om op Youtube filmpjes te kijken van andere mensen die hetzelfde doen om er inspiratie uit te halen en ideeën voor hoe ik het zelf kan aanpakken. Toevallig vond ik Signe Hansen, een meisje uit Denemarken. Zij heeft ook een capsule wardrobe en legt hierboven uit hoe je bij een nieuw seizoen weer een nieuwe capsule wardrobe maakt. Handig voor de herfst en winter nu! Op haar kanaal vind je nog veel meer handige tips voor hoe je je kledingkast minimaliseert.

Crazy Rich Asians – Kevin Kwan

Crazy Rich Asians - Kevin Kwan

Ik heb al een tijdje geen normale fictieboeken meer gelezen. Ik ben nu zo vaak bezig met business/personal development boeken lezen dat ik geen tijd over heb voor leuke verhalen. Maar laatst werd dit boek ‘Crazy Rich Asians‘ mij aangeraden door een nieuwe collega en het klonk voor mij meteen interessant. Het gaat over Nick Young, een jongen uit een rijke familie die in New York woont, maar voor de bruiloft van zijn beste vriend naar huis gaat in Singapore. Hij neemt zijn vriendin mee, Rachel Chu, die geen idee heeft dat hij en zijn familie extreem rijk zijn. Ik ben nu over de helft en vind het een heel leuk boek. De schrijver heeft dit boek geschreven naar eigen zeggen om het ‘hedendaagse Azië te introduceren aan een Noord-Amerikaans publiek’. Er zitten dus misschien herkenbare dingen in als je zelf Aziatisch bent of misschien gaat er wel een nieuwe wereld voor je open.

Dat was het weer voor deze maand. Ik hoop dat je het leuk vond en laat het me weten als je er wat aan hebt gehad! ?

Comments

Ah, nou dan pas ik ook wel kinderschoenen. Slim eigenlijk!

Leuke favorieten van de afgelopen tijd! Ik heb dat soort dingen met schoenen ook heel vaak

Dat van die kinderschoenen is een goede tip zeg! Dat scheelt zo te horen best veel geld. Ik heb nog nieuwe gympen nodig dus ik ga van het weekend eens kijken:-D

Haha! Ik check ook altijd of er kindermaten zijn voordat ik schoenen koop. Ideaal en het scheelt inderdaad aardig wat geld! Ze zijn tof trouwens, heel nice. :) Wat leuk trouwens van de Project 333. Nog nooit iets over gelezen… Ga even die video kijken want ben best benieuwd!

Leuke dingen allemaal zeg! Vooral de labelmaker lijkt me echt super handig :) Ik ben zelf ook van alles aan het uitzoeken, dus wie weet komt het ook wel van pas.

Kinderschoenen tot maat 42?! Wauw, dat wist ik niet. Goeie tip :D Leuke favorieten zo op een rijtje.

Comment

CLOSE