MENU

Favorieten van november

Favorites

November 30, 2016

favorieten-van-november

Einde van de maand! Dat betekent weer een rijtje van mijn favoriete dingen van afgelopen maand. Komen ze hoor:

Gilmore Girls

Ik vind het zó leuk dat Gilmore Girls even terug is op Netflix voor 4 afleveringen. Dit is m’n all-time favorite serie, dus hier ga ik echt volop van genieten. Yes! Ik heb aflevering 1 al gekeken en ik vond ‘m echt SUPER leuk. Ik vind ‘t leuk hoe zo’n serie van vroeger opeens van die moderne dingen heeft nu. Dat Luke Wi-Fi heeft in z’n diner (maar niet echt) en dat Emily het boek van Marie Kondo heeft gelezen en ook gaat declutteren. En dat snelle gepraat en de humor heb ik echt gemist!

Het Perfecte Plaatje

Dit programma van RTL4 kijk ik ook graag.  Hierin gaan een groep BN-ers elke week twee verschillende uitdagingen aan waarbij de opdracht altijd is om het perfecte plaatje te schieten. Ik vind het leuk om te zien hoe de fotoshoots eruit zien en hoe de deelnemers stressen om een perfecte foto te schieten. Heel herkenbaar, hahah. Ook leuk om het eindresultaat te zien. Soms zijn de foto’s heel goed gelukt en soms weer niet. Ik vind tot nu toe Kim en Humberto het meest ‘oog hebben’ ervoor (loop niet helemaal bij, dus weet niet wie er wel of niet door zijn).

Productivity Planner

Productivity planner

De Productivity Planner is een planner waarin je elke dag de 5 meest belangrijke taken van de dag opschrijft en bijhoudt hoeveel tijd je eraan besteed. Er zit een bepaalde theorie achter en een techniek die je moet volgen: 25 min. gefocust gewerken aan 1 taak, 5 min. pauze en pas als je klaar bent met je meest belangrijke taak, mag je door met de volgende. Ik had de Productivity planner al heel lang op m’n verlanglijstje staan en heb ‘m deze maand eindelijk gekocht. Hij was best duur vond ik, maar ik ben er zó blij mee. Ik gebruik ‘m elke dag en merk inderdaad dat ik veel productiever werk. Ik stel lastige taken of vervelende taken niet meer uit.

Big Magic: Creative living beyond fear

Big Magic

Ik ben weer bezig in een nieuw boek en dit keer een boek van Elizabeth Gilbert (de schrijfster van Eat, Pray, Love): Big Magic: Creative living beyond fear.  Het is een inspirerend boek voor iedereen die creatief bezig is, of het nou schrijver, muzikant, fotograaf, kunstenaar of iets anders is. Bij creativiteit komt altijd angst kijken. Angst om je werk te laten zien, om niet goed genoeg te zijn, niet origineel, het niet af te krijgen etc. In dit boek schrijft Elizabeth Gilbert ook over haar angsten als schrijfster en hoe we ons eroverheen kunnen zetten. Soms vind ik het een tikje zweverig, maar de algemene punten zijn zeker het lezen waard!

Marie Forleo over perfectionisme

En in dezelfde lijn.. Marie Forleo geeft altijd op een leuke manier advies voor creatieve ondernemers. Zij heeft Elizabeth Gilbert ook geïnterviewd over haar boek, heel leuk om te kijken.

Eén van haar filmpjes van afgelopen maand gaat over perfectionisme en hoe het je kan tegenhouden om je werk te publiceren (de bekende struggle). Dit spreekt mij heel erg aan, aangezien ik me ook echt wel laat tegenhouden soms om dingen online te zetten, puur omdat het niet perfect is. Ook vergelijk je jezelf natuurlijk met anderen en dan zie je hoe ver je nog te gaan hebt. Maar in dit fimpje geeft ze tips om je er overheen te zetten en gewoon te publiceren.

Comments

Het perfecte plaatje heb ik nog niet gekeken, maar ik wil het wel terugkijken, want het lijkt me best leuk! Ik hoor er in ieder geval elke keer weer het een en ander over, maar ik vergeet steeds te kijken. En is het erg als ik nog nooit Gilmore Girls heb gezien? Anders ga ik me nu in een hoekje zitten schamen:-p

Jaa, het is best leuk! Alleen kan je alleen gratis de laatste aflevering terug kijken.. Dus ik kijk het altijd in dezelfde week nog, ben alleen afgelopen 2 weken vergeten te kijken, hahah. Uhm.. JA! Gilmore Girls is echt suuuper leuk, of dat was het in ieder geval toen het nog op tv was en er niet veel ander keus was :p als je het nu terug zou kijken zal het wel anders overkomen denk ik, een beetje retro? :p

Ik wilde eigenlijk Gilmore Girls weer helemaal opnieuw kijken voor ik aan de nieuwe afleveringen wou beginnen maar dat duurt me te lang :D Binnenkort toch maar beginnen aan het nieuwste :)

Hahaha oh oh, neee daar ben je echt heel lang mee bezig! Ik had het héél even overwogen, maar 7 seizoenen? Niet te doen, hahaha. Ik ga de nieuwe niet te snel achter elkaar kijken, anders is het weer voorbij :'(

Ik dacht even dat ik de enige was die ‘het perfecte plaatje’ kijkt. Niet dus ;).
Super leuke favorieten weer!

Nee, ik vind het echt leuk om te kijken, hahah. Meer dan verwacht. Yay!

De planner maakt mij nieuwsgierig. Misschien kun je hier een blogpost aan wijden. Gilmore girls ben ik op dit moment ook aan het kijken.

Goed idee, ga ik een keer doen!

Lijkt me heel leuk om te zien!

Comment

CLOSE