MENU

Favorieten van mei

Favorites

May 27, 2016

Feature

Mei was een spannende maand door m’n afstuderen. Qua bloggen was ik wat minder actief, maar dat zal ik komende maand waarschijnlijk weer goed maken, want ik heb nu veel tijd! Hier is weer een overzichtje met mijn favorieten van deze maand. Dingen die mij blij hebben gemaakt of mij hebben geïnspireerd. Hopelijk hebben jullie er ook wat aan!

Accessoire


skudetail_rosegoldback_bittersweet

Hair Tie Bracelet

Ik kwam dit armbandje laatst tegen en ik vond dit zó slim bedacht!! Het is een armbandje waar je je elastiekje om heen kan doen, zodat je je geen afdruk krijgt op je pols van het elastiekje. Het ziet er heeel mooi uit en het valt zo ook niet op dat je een elastiekje draagt. Ik heb wel een paar keer fotoshoots gehad waarbij het model een elastiekje was vergeten af te doen en waarvan ik het pas later zag. Hierdoor moest ik een heleboel foto’s editen, maar met dit armbandje zou het niet zoveel uitmaken, want het ziet er gewoon mooi uit! Je kan het ook laten graveren, leuk als cadeau ook. Wel prijzig, maar je kan op Etsy of Ebay ook goedkopere versies vinden.

Boek


Memoirs of a Geisha

Memoirs of a geisha – Arthur Golden

Dit boek kennen jullie hopelijk wel al. Ik heb Memoirs of a Geisha deze maand opnieuw gelezen omdat ik de Japanse geschiedenis en cultuur super interessant vind en ik me dit boek nog maar vaag kon herinneren. Het is de tweede keer dat ik het heb gelezen, maar ik heb deze keer veel meer kunnen opnemen en het heeft me dan ook veel meer ontroerd dan de eerste keer. Ik las het deze keer ook in het Engels in plaats van de vertaalde versie, wat denk ik al veel uitmaakt. Het verhaal gaat over een meisje dat opgroeit tot een geisha. Het verhaal wordt heel meeslepend verteld door de hoofdpersoon zelf. Het is gewoon een boek dat je echt gelezen moet hebben. Ik ben nu ook benieuwd naar andere literatuur over de Japanse cultuur en geschiedenis, vooral over geisha’s!

YouTuber

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”3JanV7wVf0I”]

Ik weet niet waarom ik niet eerder over Nur heb geschreven, maar Nur is een YouTuber die super waardevolle content uitbrengt. Ze is een lifecoach en geeft hele goeie adviezen in al haar filmpjes. Ze had een beauty-channel (nurberxo) en sinds kort ook een advice-channel (nurology), waar ze filmpjes plaatst met allerlei handige tips over bijvoorbeeld hoe je met mensen om moet gaan of wat je moet zeggen in een lastige situatie. Ik ben super blij dat ze een tweede kanaal heeft geopend, want ze is er echt HEEL goed in. Ik volg haar ook op Snapchat en haar snaps kijk ik altijd van begin tot eind. Ook daar geeft ze hele praktische adviezen en tips. Iedereen kan wat van haar leren, dus ik raad het iedereen aan om haar adviesfilmpjes te bekijken en haar te volgen. Ze is verder heel toegankelijk, reageert op vragen op haar Snapchat en Instagram (ze volgt mij!!!), ik ben fan ?!

App


tvshowtime

TVShow Time

Voor de serieverslaafden onder ons: deze app MOET je op je telefoon hebben. Met TVShow Time kan je precies bijhouden bij welke aflevering je bent bij alle series die je volgt. Heel handig dus als je net als ik heel veel series kijkt. Je kan in de app ook zien wanneer er weer een nieuwe aflevering komt en je kan ook bij oude series aangeven welke afleveringen je hebt gezien. Verder nog iets grappigs: hij houdt bij hoeveel tijd je hebt besteed aan series kijken. Bij mij staat er nu 3 maanden, 13 dagen en 17 uur. Hahahah, hmmm.. Is dat veel? ?

Artikel

Tot slot een artikeltje: Use the good stuff. Dit is een super kort artikel over iets wat we denk ik allemaal wel doen: Zuinig doen met je dure spullen en je beste spullen bewaren voor een bepaalde speciale gelegenheid. Maar dit artikel stimuleert je juist om te genieten van die spullen en om het juist te gebruiken voor het te laat is. Niet wachten tot het juiste moment, want het is altijd het juiste moment. Dus gewoon die dure kaars aansteken, die lekker-schrijvende pen gebruiken en je favoriete parfum opdoen ook al ben je de hele dag thuis.

Dit waren m’n favorieten van de maand mei. Niet zoveel dit keer, maar dat komt omdat ik deze maand niet zo goed heb bijgehouden wat ik ben tegengekomen. Ik ga het de komende maand proberen beter te doen. Fijn weekend alvast!!

x Joos
Comments

Die armband is super handig! Ik heb altijd een elastiek om mijn pols en eigenlijk ziet dat er niet zo mooi uit, maar die armband is wel heel mooi!
Die TVShow Time app ga ik zo gelijk downloaden. Soms vergeet ik bij welke aflevering ik ben, dus dan is dit heel handig.

Dat boek lijkt mij ook echt geweldig! de film was dat al, lang maar goed!

Wat handig van die elastiek! Heb ik wel nodig zeg. :)

Comment

CLOSE