MENU

Everyday places – 01

Photoshoots

January 12, 2016

Amsterdam

Wat is één plek waarvan je echt een mooie foto zou willen maken? Vaak denken we dat we alleen interessante foto’s kunnen maken als we op reis zijn, op plekken waar we maar één keer of niet zo vaak komen. Maar eigenlijk is je eigen buurt minstens even interessant! Ik betrap me er zelf ook op hoor dat ik vaak denk dat het saai is. Ik bedoel: ik zie deze dingen dagelijks of wekelijks, wat is hier interessant aan? Waarom zou ik hier een foto van maken? Maar daarom is het juist een leuke oefening om tóch je camera te pakken en te proberen te laten zien wat er uniek is aan deze omgeving. En bovendien, voor mensen in een ander land of uit een andere omgeving is het wél bijzonder. Mensen die het veel later terug kijken, zien waarschijnlijk tegen die tijd ook iets heel anders op die plek!

Ik dacht dus, leuke uitdaging voor januari! Daarom heb ik deze week elke keer wanneer ik de deur uit ging, mijn camera erbij gepakt en ben ik gewoon gaan lopen en foto’s gaan maken van dingen om me heen. Omdat dit de eerste keer was dat ik dit deed, was het best wel goed te doen, maar ik ben benieuwd of dat ook zo blijft als ik het vaker ga doen. Deze week heb ik de uitdaging een stukje breder getrokken dan alleen ‘mijn buurt’. Ik kom ook vaak in Delft voor mijn studie en Amsterdam voor mijn stage, dus dat zijn eigenlijk ook plekken die ik ‘allerdaags’ vind.

Weekly details

Work, Amsterdam

Deze week zie je wat foto’s van mijn buurt: overblijfselen van de dingen die in brand zijn gestoken tijdens Oud en Nieuw, verschillende random details en de Haagse markt. Daar kreeg ik meteen een grappige vraag of ik soms op vakantie was vanuit China. Meestal vind ik het irritant als mensen dat vragen, maar nu kon ik de lol er wel van inzien, want ik was juist aan het proberen alles vanuit de ogen van een toerist te zien. Van buitenaf gezien was dat dus gelukt blijkbaar ;). Ik ben verder heel even in Delft geweest deze week en in Amsterdam voor een laatste meeting op stage. Daar hebben we boekenkasten van glas die op zo’n manier staan dat er in het midden een vergaderruimte is. Eigenlijk heel bijzonder (wil ik later ook wel!), maar ik zag dit elke week, dus stond ik er niet meer bij stil. Verder viel me opeens een tekst op vlakbij het Centraal Station in Amsterdam: Today I love you.

Deze challenge draait eigenlijk om het leren waarderen van dagelijkse dingen, groot of klein, en ook om vanuit een ander perspectief te leren kijken naar allerdaagse dingen. Ik ben benieuwd of jij daar ook wel eens bij stil staat of probeert te doen! Bij mij helpt het om dingen door mijn camera te zien, wat helpt jou erbij? Laat het me weten!

Comments

Wauw je foto’s zien er echt prachtig uit!

Wauw! Geweldige foto’s. Het is dat het nu donker is anders was ik nu de straat op gegaan om met mijn camera eens anders te kijken naar de stad die ik zo goed ken.

Liefs, Sanne

Dankje! Jaa het wordt nu echt snel donker, maar je brengt me op het idee om juist in het donker foto’s te maken! Dan heeft het weer een andere sfeer. Of zou je dan bijna niks zien? Ik ben benieuwd naar jouw foto’s, dus laat ‘t me weten als je ze online zet!

Heel mooi! Vaak is er bij je in de buurt meer dan genoeg interessants te vinden en kijk je op deze manier heel anders naar de dingen die je dagelijks ziet. Fotografie heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijn woonplaats meer waardeer. Veel mensen klagen hier en zien alleen de lelijke dingen, maar als je echt goed kijkt, zijn er ook meer dan genoeg mooie dingen.

Ja, heel bijzonder is dat he, dat je zo anders gaat kijken. Leuk dat fotografie jou ook op die manier beïnvloed! Er zijn inderdaad op elke plaats wel genoeg mooie dingen denk ik!

Wouw wat een mooie foto’s! Vooral de foto van het station vind ik echt mooi, ik heb namelijk mooie herinneringen aan die plek :) Ik zou ook wel zulke foto’s op mijn site willen, echt een voorbeeld!

Je hebt gelijk, je hoeft niet op reis te zijn om mooie foto’s te kunnen maken. Dichtbij zijn ook vaak hele mooie dingen. Je hebt echt ontzettend toffe foto’s gemaakt! Ik vind vooral de foto van die boeken in die glazen kast heel gaaf!

Dankjewel! Ja die boekenkast is echt mooi!

Comment

CLOSE