MENU

Everyday Places – 04

BW

Dit is alweer de laatste week van mijn uitdaging voor januari om foto’s te maken van allerdaagse dingen in mijn buurt. Deze week was ik nog steeds aan het herstellen van de griep en keelontsteking, dus ben ik weer niet veel buiten geweest. De foto’s die ik heb gemaakt, heb ik gemaakt op de terugweg van de huisarts naar huis. Dit klinkt zo zielig, hahah, maar ik ben alweer bijna helemaal beter. Deze week zie je weer verschillende details van mijn buurt en wat mij opeens opviel waren de daken die een soort van Midden-Oosters tintje hebben.

Everyday Places 04

Everyday Places 042

Dit is dan het einde van deze uitdaging. Wat ik heb geleerd is om echt goed op te letten en echt bewust te zijn van de dingen die ik om me heen zie. Ik wist aan het begin niet of het me zou lukken om elke week weer nieuwe foto’s te maken van mijn buurt, omdat ik de meeste dingen elke dag zie of zo vaak heb gezien dat het me niet meer opvalt. Toch is het me wel gelukt om met een andere blik te kijken en heb ik geleerd dat hoewel sommige plaatsen voor mij allerdaags zijn, ze toch bijzonder kunnen zijn. Ik zie nu goed wat mijn buurt uniek en interessant maakt. Ik denk ook dat ik met deze kennis het nog meer ga waarderen als ik op reis ga en dat ik dan nog beter ga rond kijken.

Ik denk wel dat ik nog vaker de straat op ga om foto’s te maken, want ik heb nu ontdekt dat ik dit ook heel leuk vind om te doen. Vooral in mijn buurt waar zoveel interessante mensen rond lopen (kijk maar naar vorige week)! Als ik dat doe, zullen jullie het natuurlijk weer zien hier.

Nu ben ik op zoek naar een nieuwe fotografie-uitdaging voor de komende tijd. Ik dacht zelf bijvoorbeeld aan een uitdaging met zelfportretten of een week met alleen een polaroid camera of wegwerpcamera, een foto per dag met themawoord of een combinatie hiervan? Ik weet het nog niet. Hebben jullie nog een leuk idee?

x Joos

Follow

comments

Wat een prachtige plaatjes van allemaal simpele, maar o zo mooie alledaagse dingen!

Via Sandra kwam ik op jouw blog, en jeeetje wat een mooie foto’s zag ik al op je Instagram pagina (ja ja, meteen stalker modus aan).
Wat een leuk idee om eens de directe omgeving wat meer aandacht te geven. Sowieso is het voor buitenstaanders al mooi om die foto’s te zien, omdat wij – ik in ieder geval – die omgeving nog nooit hebben gezien :)

Ahh dankje, hahah! Ja, grappig is dat, want voor mij is mijn buurt heel normaal geworden. Maar iemand anders’ directe omgeving is natuurlijk weer nieuw voor mij ;)

Mooie foto’s, ze hebben echt allemaal iets winters.

Iets met een thema woord is natuurlijk altijd leuk! Ik wil nogsteeds deze uitdaging aan gaan.. maar ben de komende twee maanden weg. Dus in April ga ik er waarschijnlijk mee aan de slag!

Jaa, moet je doen! Ik lees het net op je blog, super gaaf!!! Ik ben benieuwd naar je foto’s :)

Mooie foto’s heb je weer gemaakt hoor! Wat een kleurrijke daken hebben die huizen. Hopelijk herstel je snel volledig van de griep en keelontsteking! Beterschap nog.
Mij lijkt trouwens als fotografie thema alleen foto’s met een polaroid camera wel tof. :)

Dankje, Sandra! Jaa, ik neig ook naar een challenge met alleen polaroids, lijkt me ook gaaf en die camera gebruik ik te weinig nog. X

Erg mooie foto’s weer! Misschien is het leuk om iedere foto een bepaalde kleur terug te laten komen? :)

Dankjewel! Ja, een kleurenthema is een goed idee! :)

Ze zijn misschien simpel maar het resultaat is wel heel erg mooi!

Ondanks de simpele onderwerpen op de foto’s, vind ik ze wel echt heel erg mooi geworden! En een nieuwe fotografie uitdaging? Misschien is het leuk om in thema’s/moods te denken?

Dankjewel! Ja, misschien een thema of mood inderdaad!

Wat een mooie foto’s heb je gemaakt, en echt een leuk idee om foto’s te maken van wat bij je in de buurt is, dat kan zoals ik zie bij jou ook heel mooi zijn :)

Dankjewel! Ja, dat ben ik ook gaan ontdekken door deze challenge :)

Leave a comment

Welcome

On my blog you'll find my recent photography work, photography tips and personal updates about my life as a photographer.

CLOSE