MENU

Everyday Places – 03

Haagse Markt, Den Haag, foto door José Chan

Ik heb afgelopen week flink de griep te pakken gekregen (net als de rest van Nederland), dus ben ik tot aan het weekend gedwongen binnen gebleven. Ik ben wel een half uur naar buiten gegaan om weer foto’s te maken van mijn buurt, omdat ik de challenge niet nu al wilde onderbreken.

Eén van de dingen die voor mij heel normaal zijn geworden, is dat mijn buurt heel multi-cultureel is. Ik sta er niet echt bij stil, maar toen ik weer probeerde vanuit een ander perspectief te kijken, viel het me opeens op dat er zoveel verschillende interessante culturen te vinden zijn in mijn buurt! Deze week leek het me leuk om ook wat mensen op de foto te zetten. Ook heb ik dit keer een andere lens gebruikt, namelijk de Nikkor 70-200mm f2.8. Dit is echt by far mijn favoriete lens en misschien kan je wel zien waarom.

Everyday Places, Den Haag, photos by José Chan

Everyday Places, Den Haag, photos by José Chan

Deze week zie je verschillende details en verschillende culturen. De lachende man op de foto was blij omdat een vrouw hem had aangetikt om te zeggen dat hij zijn handschoen had laten vallen. Zo te zien was hij blij dat hij ze dankzij haar allebei nog had :-).

Ik werd tijdens het fotograferen echt steeds enthousiaster en ik kreeg het steeds beter onder de knie om bewegende mensen en fietsers scherp vast te leggen. Helaas ging het na een half uur hagelen, dus ben ik maar weer snel naar huis gegaan voor ik nog zieker werd. Gelukkig ben ik toch wel met genoeg plaatjes thuis gekomen! Deze uitdaging hoeft dus helemaal niet zoveel tijd te kosten, aangezien alles toch in je buurt is.

Dit waren week 1 en week 2 van mijn uitdaging om vanuit een ander perspectief te leren kijken naar allerdaagse dingen door je buurt te fotograferen. Gaan jullie het nog proberen? ;-)

x Joos

Follow

comments

Wat tof dat je dit doet! Ik ga zeker ook even je eerdere foto’s bekijken van de vorige weken. Ik ga zelf ook graag de straat op met mijn analoge camera om foto’s te maken. Soms doe ik dit juist in de natuur en andere keren weer in de stad :)

Wat een mooie challenge! Prachtige foto’s!

Wauw! Deze foto’s zijn echt prachtig!

Wat mooie foto’s zijn het.

Wat een leuke challenge, en prachtige foto’s!

Wauw wat een onwijs mooie foto’s weer!

Wat een ontzettend leuke en bijzondere challenge!Ik vind je foto’s echt prachtig geworden. Heel veel succes met de volgende foto’s, maar dat zal wel lukken als ik zo kijk!
Liefs, Eline
Note-Lines

Dankjewel, leuk om te horen! X

Wat een leuke challenge! Ik wil ook mee doen.

Jaa, moet je doen! Gewoon de straat op gaan en foto’s maken van dingen die je vaak ziet en dingen die je opvallen. En laat het me weten als je de foto’s online plaatst!

Deze foto’s vind ik tot nu toe de tofste! Mensen op foto’s brengen meteen zoveel leven in de brouwerij en ze passen ook allemaal heel goed bij elkaar. Het is echt een fotoreportage. Vooral de lachende man vind ik leuk! Ik ben ook wel benieuwd hoe de mensen op je reageerden?
En hopelijk voel je je al iets beter. Beterschap in ieder geval!

Leuk om te horen! Inderdaad, met mensen erbij geeft het zoveel meer. Ik ben zo onzichtbaar mogelijk gebleven, dus deze mensen hebben mij niet gezien. Mensen die langs liepen keken me wel aan, maar liepen gewoon door. Het is ook een kwestie van er gewoon zelfverzekerd staan en niet te opvallend zijn. Dankjewel, ik voel me al iets beter, zit alleen nog met een keelontsteking!

Gave foto’s weer, mooi hoe de mensen er op staan en de foto met de 2 ouderen karretjes vind ik ook gaaf.

Dankje, ik vond het super leuk om te doen weer.

Wat een geweldige lens! Ik snap het helemaal. Je leert ook wel heel veel van zo’n challenge en de foto’s zijn ook echt prachtig!!

Ja echt heel fijn die lens, dankjewel Laura!

Leave a comment

Welcome

On my blog you'll find my recent photography work, photography tips and personal updates about my life as a photographer.

CLOSE