MENU

11x de leukste deurspellen bij een chinese bruiloft

Eén van de leukste tradities bij chinese bruiloften vind ik de deurspellen. Voordat de bruidegom de bruid mag ophalen in de ochtend, moet hij eerst een aantal deurspellen spelen om toegelaten te worden door de bruidsmeisjes. De bruidegom wordt bij deze spellen uiteraard wel geholpen door zijn bruidsjonkers, zeker in het geval van vieze of intensieve spellen. Als fotograaf heb ik er al een heleboel voorbij zien komen, de één gênanter dan de ander, dus hierbij een lijstje met ideeën voor de deurspellen.

Verkleden

Laat de bruidegom iets gênants aantrekken voor nog grappigere foto’s, denk aan een knalroze tutu en een sluier. Een simpele onderbroek en een beha zijn ook goed.

Vier smaken

Het huwelijk betekent dat je samen door de ups en downs in het leven gaat, door de 酸甜苦辣  zure, zoete, bittere en pittige tijden. Laat de mannen dus van elke smaak iets eten of drinken.

Wasabi

Bij bijna alle deurspellen die ik heb meegemaakt komt wasabi voor. Je kan het op een cracker doen, maar je schijnt er ook je tanden mee te kunnen poetsen ;-).

Push-ups

De bruidegom moet natuurlijk bewijzen dat hij sterk genoeg is om voor de bruid te zorgen en haar te kunnen beschermen. Daarom moet hij push-ups doen. Veel variaties mogelijk!

Lippenstift

Ook met lippenstift en andere make-up zijn er veel spellen te bedenken. Laat bijvoorbeeld een aantal jonkers geblinddoekt tekenen op de bruidegom. Of laat de bruidegom geblinddoekt lippenstift opdoen bij de jonkers, waarna de jonkers hem allemaal een kus geven op zijn gezicht.

Ontharen

Ontharen hoort er op de één of andere manier altijd bij. Of het nou neusharen zijn met een pincet of de benen met waxstrips. No pain, no gain.

Moves

Laat de bruidegom en zijn bruidsjonkers hun moves showen door ze een leuk dansje te laten doen (denk aan Beyoncé’s Single Ladies) of door ze moeilijke yoga poses na te laten doen samen.

Letter voor letter

Laat de mannen een (korte) liefdesverklaring spellen met eten zoals brood en appels.

Zingen

Laat de bruidegom het favoriete liefdesliedje van de bruid zingen. Hard, zodat de bruid het binnen kan horen.

Liefdesverklaring

Laat de bruidegom een liefdesverklaring oplezen waarin hij de bruid belooft een goede man voor haar te zijn. Dit kan natuurlijk terwijl hij een bitje in moet of terwijl hij een andere opdracht aan het uitvoeren is.

Rode enveloppen

Als laatst wordt onderhandeld met de bruidsmeisjes voor hoeveel geld de bruidegom mag worden binnengelaten. Vaak gaat het om een bedrag dat eindigt op een 8 of een 9.

Bedenk bij al deze spellen natuurlijk hoe je het netjes en schoon houdt. De bruidegom moet nog trouwen en de jonkers moeten nog bij van alles helpen, dus buikpijn is niet heel handig en vieze kleren ook niet. Uit voorzorg kun je natuurlijk voor dingen als slabbertjes, schorten, vuilniszakken, handdoeken, tissues en make up remover zorgen.

comments
Leave a comment

Welcome

On my blog you'll find my recent photography work, photography tips and personal updates about my life as a photographer.

CLOSE