MENU

December update

Personal

December 30, 2015

Joos, Self portrait by José Chan

Ik was eigenlijk van plan om niet te bloggen tot ik klaar ben met afstuderen, maar aangezien de voortgang (alweer) langzamer gaat dan gehoopt en ik het bloggen begin te missen, dacht ik, laat ik maar weer eens wat schrijven. Ik had toch al een hoop foto’s klaar staan om te posten.

Afgelopen tijd heb ik vooral gewerkt aan m’n afstuderen, maar ik heb ook shoots gedaan met leuke fashion bloggers en wekelijks vlogs ge-edit voor Annic. Ik probeer m’n tijd goed te verdelen tussen alles wat ik doe, maar soms is de balans ver te zoeken. Gelukkig ben ik nu goed bezig met het schrijven van m’n scriptie. Niet dat ik bijna klaar ben, maar ik ben er elke dag mee bezig en ik weet ook dat dit nr. 1 is op mijn to-do lijst.

Mijn stage in Amsterdam is officieel afgelopen over een paar dagen, maar ik hoefde al een tijdje niet meer naar kantoor. Maar beter ook, want een retourtje Amsterdam op elke vrijdag is niet niks zonder gratis OV! In januari heb ik nog één afspraak met m’n begeleider om de laatste dingen te bespreken en m’n stage af te sluiten. Ik ben heel blij dat ik heb mogen bijdragen aan het werk dat ze doen voor architecten en ik ben al blij als ik 1 architect kan helpen met wat ik heb geschreven voor hun.

Verder zijn er deze maand ook een aantal dingen gebeurd die voor andere afleiding zorgden. Het was een beetje een heftige maand. Minder leuke dingen gebeuren nou eenmaal, dus ik zal ze ook niet verbergen. Ik denk dat ik wel 3 weekenden achter elkaar heb moeten huilen om dingen die me pijn deden, me frustreerden of waar ik me zorgen om maakte. Het is nu nog steeds niet helemaal goed, maar ik probeer het los te laten en me te focussen op positieve dingen.
Ik houd elke dag bij waar ik allemaal dankbaar voor ben, maar ik merk dat ik in zulke tijden juist veel meer kan bedenken om voor te danken. Ik denk omdat ik dan veel beter in kan zien wat er wél goed gaat, die dingen beter kan waarderen en ze niet zomaar voor lief neem.

Natuurlijk heb ik daarnaast ook een heleboel leuke dingen meegemaakt. M’n ouders waren in Marokko en ik heb thuis goed m’n kookkunsten kunnen ontwikkelen, hahah. De mensen die mij kennen weten dat ik echt niet kan koken. Ik ben altijd bang dat dingen ontploffen, maar het is me redelijk goed af gegaan. Ik heb zelfs ramen burgers leren maken! Verder heb ik ook gezellig Kerst gevierd: met familie, in de kerk en ik ben naar The Christmas Show geweest.

Ik sluit dit jaar voor m’n gevoel goed af ondanks de minder leuke dingen van afgelopen tijd. Volgend jaar staan weer genoeg nieuwe uitdagingen op me te wachten, dus genoeg om me op te focussen. Ik heb in ieder geval super veel zin om volgend jaar nog meer te fotograferen en samen te werken met bloggers en vloggers. Ik heb nu nog een paar dagen om nieuwe doelen te stellen en oude doelen bij te schaven. Tijd om een nieuw hoofdstuk open te slaan.

Alvast een fijne jaarwisseling! Happy new year! :)

xJoos

Reshmi, byjosechan

Binnenhof

Kakao

Ramen burger

Polaroid

Christmas gift

The Christmas Show, ph by José Chan

Comments

Je schrijft fijn! Ontdek nu net je blog en ga je zeker volgen. Altijd leuk iemand in de buurt! (Ik woon dichtbij Delft).

Ah, dankjewel, super leuk om te horen. Ik vind juist dat ik daar het meest aan werken, mijn schrijfstijl. Leuk, ik ben vaak in Delft!

Je hebt echt een leuke blog, en wat fijn dat je weer een beetje gaat schrijven! Veel succes met afstuderen :)

Comment

CLOSE