MENU

The New Fashion Society Fashion Show 2016

Fashion Show

April 18, 2016

NFS Fashion Show, photos by José Chan

Zoals jullie al hadden gezien was ik vorige week als fotograaf bij de fashion show van the New Fashion Society in het Nieuw Rotterdams Café. Zaterdag liet ik al wat foto’s zien als sneak peek en vandaag dan mijn foto’s van de hele show! Bekijk de gave collecties van de 12 designers hieronder. Je kan aan het eind ook lezen hoe mijn eerste ervaring was als fotograaf bij zo’n show!

Manouk Coenders, Dionne Roos
DEFORMED DISCOMFORT

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Marcha Schagen
BEATING LINES

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photos by José Chan

June van der Woude
A NEVER ENDING STORY

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Robine Blickman
RAWMANTIC

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Gerian Kaviche
RECONNECTED ROOTS

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Jeanice Rambhadjan
OUT OF PLACE

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Leon Baauw & Marcha Schagen
KOVR

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Eveline Nederveen
IK WIL’EM

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Melissa Shim designs
LIMITED EDITION DESIGNS

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Indigo People
FALL/WINTER 2016/2017

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

I LOVE DRESSES

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Designs by Mariana
SASSY STREET

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Studio Sabine Staartjes

NFS Fashion Show, photo by José Chan

NFS Fashion Show, photo by José Chan

Modellen:
Natanaël Hazel / Linda Voerman / Iris Klinker / Kirsten van Antwerpen / Maarten Rensink / Jonathan Oron / Jozef Wright / Jaap van Beek / Willem Meijer / Gabo Guerra / Jian Cheng / Elisa JZ / Maral Kazikan / Ananda de Jager / Yvonne van de Meerendonk / Monica Ravenstijn / Nihitha Alicherry / Andrea Mudd / Diwa Masoud / Pascale Huyshest / Ami Vlademir / Sensemielja Letitia Sumter / Quincy Gregory / Vukan Radulovic / Brianne Wind / Nadine Prein

MUAH’s:
Louise Zondervan / Na Azi / Bianca van Zon / Lotje Wels / Iris Klinker / Soheyla Jafari / Divine Betty / Dora Nieland / Noëlle MUA

—————————–

De uitdagingen voor mij als fotograaf (voor de geïnteresseerden):
Het was voor mij de eerste keer dat ik een fashion show fotografeerde, dus het was nog best spannend hoe dat zou gaan. Ik had vantevoren een plekje uitgezocht, waar ik de modellen goed kon zien en waar ze stil zouden staan om te poseren. De modellen liepen een rondje (eigenlijk een vierkantje) door het café en ik had het langste pad gekozen zodat ik redelijk wat tijd had om goeie foto’s te nemen.

1. Ik ben klein ?
Ik merkte tijdens de repetitie al dat ik wat meer hoogte nodig had (ik ben klein, maar met die lange modellen leek ik nog kleiner!), dus zat ik tijdens de show op een barkruk. Af en toe ging ik zelfs op het randje staan voor nog meer hoogte (bij de lange mannen, hahah).

2. Niet overal evenveel licht
Bij de repetitie was er veel daglicht van buiten, maar ‘s avonds bleek de situatie heel anders qua licht. Ik had mijn 70-200mm lens mee, daar kon ik de modellen zowel van ver als van dichterbij fotograferen. Het probleem was alleen dat er verderop een gangetje was, waar geen licht was, dus waar het veel te donker was. En eenmaal dichterbij waar er wél goed licht was, waren de modellen al te dichtbij om een full-body shot te nemen. Vandaar dat je dus alleen maar ‘halfjes’ ziet.

3. Constant in beweging
Een andere uitdaging was dat de modellen natuurlijk constant lopen en bewegen. Ik moest dan ook snel focussen en eigenlijk voorspellen wanneer ze precies welk voet neerzetten, wanneer ze gaan stoppen en hoe ze poseren. Een korte sluitertijd was ook een must: 1/500 sec werkte goed.

4. Kwestie van seconden
Ik had eigenlijk maar een paar seconden om goeie foto’s te nemen waar het model goed op stond en met open ogen. Gelukkig ging dat best goed. Voor m’n gevoel had ik tijdens het fotograferen nog best veel tijd om scherp te stellen en te letten op de compositie. Het leek net alsof ik gewoon een heleboel mini-shoots achter elkaar deed met de modellen, hahah. Ik heb ook filmpjes van de show terug gezien en daar leek alles eigenlijk veel sneller te gaan dan hoe ik het door de camera heb ervaren.

Al met al was het een super gave ervaring. Ik was constant bezig en merkte ook niet dat de tijd snel voorbij ging. Er ging super veel adrenaline door me heen, want ik vond het zó leuk om te doen. Hopelijk mag ik nog veel en veel meer fashion shows fotograferen!

x Joos

Follow

Comments

Wat gaaf dat je dit mocht doen! De foto’s zijn super tof geworden!!

Great job! De foto’s zien er heel erg mooi uit!
Keep it up.

Groetjes Mariana Zinga

Thanks! Als je ooit een fotograaf nodig hebt.. ;)

In een woord prachtig….!!

Ik vind dit echt gaaf om te zien en om jouw ervaring te lezen. Lijkt me een enorme uitdaging en spannend om te doen, maar ik vind dat je mooie foto’s hebt gemaakt!

Ahh, tenminste 1 iemand die het heeft gelezen ;) dankjewel, het was een uitdaging, maar ik ben blij met het resultaat en ik wist niet dat ik het zó leuk zou vinden!

wat een prachtige kleuren allemaal zeg!
“a never ending story” vind ik echt geweldig.
oh zo mooi!

liefs joelle

Jaa, het waren echt gave collecties om te zien! Sommige zijn inderdaad heel kleurrijk!

Comment

CLOSE