MENU

Boekreview: Shoot! Fotograferen met je hart – Anki Wijnen

Boekreviews

January 11, 2017

dsc_1763

Het boek ‘Shoot! Fotograferen met je hart’ heb ik al wat vaker voorbij zien komen, o.a. bij de winkel Sissy Boy, maar ook online als ik naar fotografieboeken op zoek ben. Het is geschreven door Anki Wijnen, een fotograaf en blogger op zilverblauw.nl. Ik hou van haar lichte Instagram foto’s en haar interieur, dus ik was zeker benieuwd naar haar boek. Ik heb hem laatst eindelijk gekocht en vandaag laat ik weten wat ik ervan vind.

Waar gaat ‘Shoot! Fotograferen met je hart’ over?

De titel zegt het al, dit boek gaat over fotograferen en met name over hoe je mooie foto’s maakt die aangenaam zijn om naar te kijken. Het boek is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken waar onderwerpen zoals schoonheid zien, compositie, het fotograferen van mensen, producten, interieur en eten worden behandeld. Ook is er een heel hoofdstuk over fotograferen met je smartphone en een hoofdstuk met een aantal creatieve tips. Achterin vind je nog een uitgebreid technisch gedeelte waar van alles wordt uitgelegd over de technische kant van fotografie zoals de belichtingsdriehoek, fotobewerkingsprogramma’s en soorten camera’s.

dsc_1788

Wat vind ik ervan?

In het boek worden hele goede tips gegeven en wat mij vooral opviel was de simpele en heldere uitleg. Ook worden teksten vaak toegelicht met voorbeeldfoto’s, waardoor je goed kan zien wat er bedoeld wordt. De foto’s in het boek zijn ook stuk voor stuk heel mooi en inspirerend. De teksten zijn kort en bondig, dus veel tijd ben je niet kwijt aan het lezen. De technische handleiding achterin is denk ik zeker nuttig als je nog niet alles helemaal begrijpt van een DSLR camera. Het lijkt grappig genoeg heel erg op mijn fotografietips voor beginners, terwijl ik het boek veel later pas heb gelezen. Verder staan er ook wat leuke DIY’s of opdrachten in om zelf aan de slag te gaan. En wat ook even gezegd moet worden, het boek ziet er grafisch super mooi uit! Wel kan je zien dat het echt gericht is op meisjes/vrouwen, niet echt iets om cadeau te doen aan je vriendje dus ?.

dsc_1771

Aanrader?

Het boek is interessant voor jou als je net bent begonnen met een DSLR en niet weet waar je moet beginnen met leren of als je al een tijdje bezig bent, maar nog meer uit je camera wilt halen. Als je al professioneel bezig bent, leer je er misschien wat minder van, maar een leuk boek blijft het wel. Het boek is heel compleet in alle basiskennis die je nodig hebt voor fotografie en dekt heel veel verschillende onderwerpen. Ik denk dat het een super leuk cadeau is voor vooral de beginnende fotograaf.

Het boek kan je onder andere hier bij Bol.com kopen:
Shoot! Fotograferen met je hart, hardcover,  €19.95

Winnen! (Winactie gesloten!)

Ik ga mijn exemplaar weggeven omdat ik het heb uitgelezen, de dingen die ik heb geleerd heb onthouden, en nu er liever iemand anders mee blij maak. Ik ben heel voorzichtig met het boek omgegaan en het ziet er dus nog steeds uit als nieuw. Wat moet je doen om te kunnen winnen?

  1. Volg mij op Bloglovin’. (Als je geen Bloglovin’ hebt, mag je ook mijn Facebook pagina liken.)
  2. Love en Save deze post op Bloglovin’ (of like deze post op mijn Facebook pagina).
  3. Laat even hieronder weten waarom je het boek zou willen winnen (mag ook voor iemand anders). Vul je e-mailadres in zodat ik je kan mailen.

Ik kies volgende week (woensdag 18 januari 2017) een winnaar uit! De winnaar krijgt een mailtje van mij.

Mocht je nog suggesties hebben voor een fotografieboek waar je een review over wilt lezen, let me know!

Comments

Hey ik ben Fenna,
Ik stuur nu al 2 jaar fotografie, en ik houd er echt van om er mee bezig te zijn.
Boeken lezen, Youtube filmpjes kijken, Fotografie blogs lezen ..
Ik doe er alles aan om beter te worden in fotografie en alles wat ik kan vinden van tips ook toe te passen.
Daarom vond ik dit boek wel heel geschikt. Nieuwe tips, nieuwe uitdagingen!!
Ik zou het dus heel fijn vinden mocht ik dit boek winnen!

xxx
Fenna

Wat lijkt me dit een te gek boek!!!! Fotograferen vind ik echt reuze interessant en superleuk! En dit boek helpt me waarschijnlijk een heel stuk opweg. Dan worden mijn fotootjes hopelijk nog vrolijker ?! De duimpjes op fb zijn omhoog ?.

Toffe actie! Ik heb nog niet zo lang een DSLR en ik zou graag meer willen leren en me er meer in willen verdiepen!

Mooi boek, ik ben er ook benieuwd naar! Ik ben vooral benieuwd naar het fotograferen van voedsel. Ik heb moeite met de belichting en de compositie. Ik zou het boek met mijn moeder delen. Zij is ook erg geïnteresseerd in fotografie. Het boek ziet er erg toegankelijk uit qua lay-out dus is ook leuk voor haar :)
Ik volg je op bloglovin’ (meermyr) en heb het bericht ook geloved en gesaved.

Wat een tof en vooral handig boek! Het lijkt mij goed om hiervan te kunnen leren!

Yes please! Ik heb net je ‘fotografie voor beginners’ artikelen gelezen en ermee geoefend. Thanks for sharing: je hebt me helemaal geïnspireerd en het fotograferen gaat gelijk een stuk beter. Nog meer tips en trucs zijn meer dan welkom, dus dit boek zou echt een aanwinst zijn! En ik blijf jou natuurlijk gewoon lekker volgen voor meer handige fotografie artikelen. Keep up the good work girl X

Vanaf februari ga ik het wat rustiger hebben op school, mijn plan is om al die extra vrije tijd te gebruiken om te leren fotograferen. Mijn dslr camera heb ik nu ongeveer een jaar, maar de automatische stand ben ik grondig beu. Mijn kennis is beperkt tot wat diafragma en ISO kennis maar ik wil echt hele mooie foto’s kunnen maken, vooral portretten. Ik ga aan zelfstudie doen adhv boeken en internet, dus dit boek zou ook zeker een handige toevoeging zijn.

Ik wil graag fotograferen vanuit mijn hart De foto;s van de schrijfster van het boek zijn altijd prachtig op haar blog Ik ben benieuwd naar dit boek

Leuk idee dat je jouw eigen exemplaar gaat verloten. Ik laat soms uitgelezen boeken achter in de trein of ik leg ze in de ruilbibliotheek om er zo anderen blij mee te maken. Graag zou ik dit boek willen winnen omdat hij mij intressant lijkt en daarnaast is hij ook gewoon mooi om naar te kijken haha. Ik volgde je al op Bloglovin maar ga de post ook even saven :) fijn weekend.

Ik ben heel benieuwd naar dit boek! Ik zou graag wat meer leren over fotografie en met name over licht. Het juiste licht krijgen voor een foto is echt lastig! Zou graag meer hierover lezen in dit boek!

Ik vind het echt superleuk! Ik ben net een beetje begonnen met mezelf te verdiepen in het maken van betere foto’s. Op dit moment heb ik een compactcamera van Canon, maar binnenkort schaf ik waarschijnlijk een spiegelreflex aan en wil dat dan ook graag leren. Het leuke is dat ik regelmatig vrij eenvoudige tips tegenkom, die een foto zoveel mooier kan maken. Ik ben heel benieuwd naar je boek en doe dan ook zeker mee! :) Ik heb geen Bloglovin, maar volg je op Facebook.

Jaa ik zou heel graag meedoen met je winactie! Echt een supermooi boek lijkt me. Ook fijn dat er een fotografieboek bestaat waar niet hele lappen tekst in staan, ik lees namelijk niet zo snel :P En dat de technische kant ook wordt beschreven is ook handig. Ik gebruik voor m’n blog gewoon Picmonkey, haha! Haar instagram account is ook heel mooi trouwens, wauw. Daar kan ik nog wat van leren! Ik ben de laatste tijd wel meer bezig met het creëren van een mooie feed hoor, maar zo mooi en licht worden mijn foto’s (nog! Ik blijf oefenen) niet.

Ik volg je al langer op Bloglovin & heb je artikel gesaved & geloved :)

Liefs!

Anita te Gussinklo

Super interessant boek lijkt me.
Ik kan nog een hoop leren op fotografie gebied.
Ik volg/like je op Facebook

Zo een mooi en zeer handig boek!
Ik heb een blog en mijn grootste hobby is al jaren lang fotograferen.
Maar wil er nog zoveel over leren.
Had ooit tijdens een even een foto gemaakt en die ingezonden voor een wedstrijd.
Was die foto die ik ingezonden mega groot uitvergroot met mijn naam erop en hing boven een bekende fashion shop meer dan een jaar lang.
Niet de hoofdprijs gewonnen.
Maar mijn prijs was dat die foto daar zolang hing.
Echt super gaaf.

Bl: chucky1012

Fb.: Ike Hassankhan

Xoxo

Lijkt me een onwijs leuk boek om heel veel van te leren!

Dit lijkt me echt een onwijs leuk boek om mee aan de slag te gaan! Ik heb laatst een basiscursus fotografie (voor mijn spiegelreflexcamera) gedaan en heb daar veel geleerd, maar zou nog wel veel meer stapjes op fotografiegebied kunnen zeggen. De cursus was niet helemaal wat ik ervan verwachtte, dus besloot ik dat ik het nu vooral uit boeken en tijdschriften wil leren. Dit boek zou dus echt supergoed van pas komen :)

Oh, ik heb dus echt al een aantal keren met dit boek in mijn handen gestaan maar ik twijfel telkens of ik een ander boek wil kopen van mijn boekenbonnen. Het zou dus zeer welkom zijn om dit boek te winnen, dan hoef ik daar in ieder geval niet meer over te twijfelen. :) Erg leuke winactie dit.

Wat gaaf dat je dit boek weg mag geven! Ik ben erg benieuwd naar het boek! Al een aantal keer heb ik het online voorbij zien komen en alle reacties zijn zeer positief! In 2017 wil ik heel graag mijn fotografiekunsten verbeteren. Het afgelopen jaar “deed ik maar wat”. Graag zou ik meer weten of licht en compositie, zodat ik onder andere mijn Instagram account een boost kan geven. Hard duimen dus! Ik volgde je al op Bloglovin en Instagram. Ik heb de post geliked op FB en geloved en saved op Bloglovin.

Het ziet er een kei tof boek uit! Ik doe graag mee! Al sinds mijn jonge tienerjaren ben ik geïnteresseerd in fotografie en alles wat erbij komt kijken. In 2017 ga ik veel reizen en ik vind niets leukers dan terug huiswaarts keren met een vol SD-kaartje. Het boek lijkt me ideaal om nog meer uit mijn foto’s te halen en mooiere beelden te creëren. Bovendien ben ik studente journalistiek en kan het dus voor mijn studies ook nog van pas komen :)

Liefs,
Florence

Leuk! Ik doe mee voor mijn zusje, zij is sinds kort steeds meer bezig met fotografie. Hier heeft ze vast wat aan!

Ik ga ook zeker mee doen want ik heb dit boek al vaker voorbij zien komen en hij lijkt me echt heel leuk en vooral ook handig om te hebben! Nu ben ik nog steeds een beetje bezig mezelf te oriënteren op het gebied van fotografie, wie weet kan dit boek mij daar mooi mee helpen?

Super leuk! Ik doe graag mee :) Ik vind het super interessant om dingen over fotografie te lezen en dit boek ziet er ook nog eens super mooi uit. Liefs

Ik doe mee! Ik ben voor mijn werk elke dag met fotografie bezig, maar ik zou graag een nieuwe insteek willen vinden voor mijn foto’s!

Ik kwam net toevallig je blog tegen, wat een leuke winactie :-)
Met 12 kocht ik mijn eerste DSLR, tussendoor ben ik overgegaan naar een analoge camera. Nu ben ik van plan om een nieuwe DSLR te kopen omdat mijn DSLR een best oud model is.
Ik wil gelijk ook nieuwe dingen fotograferen.
Dit boekje zal me zeker kunnen helpen, doordat DIYs en opdrachten erin staan.
Liefs, Jennifer

Ik kan nog heel wat bij leren over foodphotography. Dat hoofdstuk over eten wil ik dus absoluut lezen!
Bij deze ook mijn suggestie voor een volgende review: een boek over foodphotography :)

Ik heb je blog net ontdekt en al een paar artikels gelezen! Dit klinkt echt als zo’n standaard winactie comment maar ik meen het serieus haha. Ik heb mijn DSLR al een halfjaar maar vind het nog wel lastig om van de automatische stand af te gaan. Het is toch al gauw sneller haha. Ik heb net je artikels over diafragma en ISO gelezen en nu snap ik het ook eindelijk een keer. Ik heb op school ook fotografie gehad maar dat werd gegeven door een oude knar die al duizend jaar in het vak zit dus allerlei termen naar je gooit. Wat tof dat je hem ook weggeeft nadat je hem hebt gelezen. Dit boek lijkt me heel leerzaam, vooral voor flatlays en productfotografie. Ik volg je overal! :)

Het klinkt heel erg interessant, heb nog altijd problemen met goede foto’s maken, dus ja ik doe mee

Yaaay! Ik was serieus zo benieuwd naar een review van dit boek ;). Helemaal blij alleen al daarmee! Hoe tof dat je hem weg gaat geven. Het lijkt me een leuk boek, niet perse leerzaam denk ik maar ken een hoop mensen voor wie hij wel heel leerzaam is. Dus ik zou hem eerst lezen en daarna uitlenen aan mijn vriendinnen, zusje, schoonzusje en moeder :).

Hi,
Ik ontdekte je blog net doordat iemand op Bloglovin die ik volg jou post een hartje gaf. Wat een mooie foto’s maak je! Ik zou dit boek graag winnen voor mijn moeder. Ze volgt de blog Zilverblauw al een tijdje en heeft dit boek een aantal keer voorbij zien komen, maar heeft het nog niet aangeschaft. Zelf ben ik net een eigen bedrijfje begonnen en wil ik mijn fotografie skills ook naar een professioneler niveau tillen.

P.s. Ik wil binnenkort eigen site maken (een online portfolio over mezelf) en hou jou zeker in gedachte voor de fotografie. Misschien kan je rond die tijd iets voor mij betekenen ;)

Ik doe graag mee! Dit boek staat al een tijdje op mijn wishlist :) Ik volg je op bloglovin en heb je post een hartje gegeven.

Hi José,
Ik kwam toevallig op je blog via een andere blog en volgde je net al op bloglovin voor ik zag dat er een super leuke winactie is!
Ik wil graag mijn Instagram naar een wat hoger leven tillen en kan daarom dit boekje vol goede tips goed gebruiken. Ik fotografeer daarvoor met mijn iphone & ook met mijn camera maar blijf een beginner en zou graag dit jaar dat willen verbeteren! (meteen doel die ik dan kan afstrepen voor 2017). Verdere heb je een super leuke blog, die ik zeker blijf volgen!

Wat een leuke winactie! Ik kende het boek niet, maar je zou me er erg blij mee maken omdat ik nog behoorlijk struggle met het maken van mooie foto’s op mijn blog. Vooral productfotografie vind ik enorm lastig en van de knopjes op mijn spiegelreflex begrijp ik niet veel, haha! Ik zou tips erg fijn vinden, zodat mijn fotografieskills verbeteren en ik misschien ooit zulke mooie foto’s kan maken als andere bloggers (zoals jij)! Malou x

Superleuk José! Ik wil dit boek graag winnen voor Citty van Aart, een vriendin van mij. Zij doet al jaren make-up/haar/styling, en sinds kort doet ze ook fotografie erbij. Ze is al supergoed op weg, maar dit boek kan haar denk ik veel mooie inzichten in fotografie geven, aangezien deze topper alles zelf leert! :)

Dit boek heb ik al zo vaak voorbij zien komen en ben d’r zo nieuwsgierig naar, haha. Dus ik doe natuurlijk mee! Het lijkt me een ontzettend tof en leerzaam boek, waaruit ik zeker nog wat kan leren. :)

Wat een leuk alternatief om iemand anders er blij mee te maken!
Ik heb er ook zo vaak al naar staan kijken bij sissy boy!
Lijkt me een super handig boek!

Liefs, Nathalie

Lijkt me een interssant boek! Ik fotograaf al een tijdje en heb me er ook wel in verdiept, maar kan altijd nog meer leren. Daarom zou ik graag dit boek willen winnen. En, hij ziet er ook gewoon heel mooi uit :)

Comment

CLOSE