MENU

Boekreview: Capture Your Style – Aimee Song

Boekreviews

February 8, 2017

Capture Your Style flatlay

Capture Your Style zie ik zó vaak voorbij komen dat deze per se op mijn lijstje moest van fotografieboeken die ik zou reviewen. In deze post dus de review én je kan een exemplaar winnen!

Ik zie dit boek altijd in alle flatlays op Instagram en in kasten op Pinterest, dus fotogeniek is het boek zelf in ieder geval wel. Het boek is geschreven door Aimee Song, een aziatische blogger en Instagrammer met inmiddels meer dan 4.3 miljoen volgers op Instagram. Ze verdient dat aantal volgers ook wel door alle leuke content die ze maakt, dus benieuwd naar het boek was ik zeker wel.

Waar gaat Capture Your Style over?

Dit boek gaat over alle ins en outs, do’s en don’ts voor Instagram. Aimee legt in het boek uit hoe ze al haar Instagram foto’s bedenkt, outfits plant, foto’s maakt, bewerkt en post. Het zou net zo goed ‘Instagram: van A tot Z’ kunnen heten, want het is  echt het meest complete boek ooit over Instagram. Alles wat je moet weten over het maken van foto’s, bewerken, hashtags, taggen, flatlays, arm swag, OOTD’s staat erin. Gezien het Capture Your Style heet is er een hoofdstuk dat gefocust is op stijlvolle outfits en foto’s, maar Aimee geeft ook veel algemene Instagram-tips.

Quote: “Like every moment on Insta, your goal here is to tell an inspired, authentic story. Imagine the outfit as the main character and display its role in your daily life.”

Capture Your Style Aimee Song

Wat vind ik ervan?

Ik had me eerlijk gezegd niet ingelezen toen ik Capture Your Style kocht, dus ik had verwacht dat het meer zou gaan over Aimee zelf. Toen ik het boek begon te lezen, was ik dus ook een klein beetje teleurgesteld, puur omdat ik een andere verwachting had. Ik dacht aan een boek zoals Anna Nooshin’s ‘On Top’ waar ze persoonlijke verhalen vertelt en tips deelt. Dit boek gaat daarentegen echt puur over Instagram. Aimee vertelt wel wat verhalen over de momenten en reizen waar ze foto’s heeft gemaakt, maar persoonlijker dan dat wordt het niet.

Als je alles wilt weten over hoe je een mooi Instagram-feed kunt krijgen, is dit zeker een leuk boek. Aimee legt heel helder en compleet uit hoe ze op een idee voor een Instagram-foto komt en hoe ze het uitvoert. Hoewel ik zelf heel veel met Instagram bezig ben, waren er toch een heleboel dingen nieuw voor mij. Ik had er bijvoorbeeld nooit bij stil gestaan dat Instagrammers vooraf aan een vakantie al outfits hebben gecoördineerd, puur op basis van de locatie waar ze heen gaan en de foto’s die ze er gaan maken. Als ik de mooie foto’s in het boek zie, denk ik toch dat ik vooraf aan een reis me beter ga oriënteren voortaan. Dan kan ik ook de kleuren van mijn outfits afstemmen op de kleuren van de locatie, hahah. Al zou ik zelf niet zo snel zomaar een dure galajurk meenemen op vakantie voor een foto, maar als je die likes en follows wilt.. tja..

Capture Your Style Instagram feed Aimee Song

Aanrader?

Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die zich bezig houdt met Instagram. Of je nou al veel bezig bent ermee en al een persoonlijke ‘brand’ hebt neergezet, of dat je net begint, dit boek zal jou zeker verder helpen en inspireren. Het is ook zeker een leuk boek om cadeau te geven aan een vriendin!

Het boek kan je onder andere hier bij Bol.com kopen:
Capture Your Style, paperback, €13,49

Winnen! (Winactie gesloten!)

Ik ga net als bij de vorige boekreview mijn exemplaar weggeven omdat ik het heb uitgelezen, de dingen die ik heb geleerd heb onthouden, en er nu liever iemand anders mee blij maak. Ik ben heel voorzichtig met het boek omgegaan en het ziet er dus nog steeds uit als nieuw. Wat moet je doen om te kunnen winnen?

  1. Volg mij op Bloglovin’. (Als je geen Bloglovin’ hebt, mag je ook mijn Facebook pagina liken.)
  2. Love en Save deze post op Bloglovin’ (of like deze post op mijn Facebook pagina).
  3. Laat even hieronder weten waarom je het boek zou willen winnen (mag ook voor iemand anders). Vul je e-mailadres in zodat ik je kan mailen.

Ik kies volgende week (woensdag 15 februari 2017) een winnaar uit! De winnaar krijgt een mailtje van mij.

Capture Your Style Flaptekst Blurb

Mocht je nog suggesties hebben voor een fotografieboek waar je een review over wilt lezen, let me know!

Comments

Anita H.• a moment ago
Hoewel ik het boek zelf ook interessant vind, wil ik het graag winnen voor een goede vriendin. Zij is fotografe in opleiding. In de richting fotografie en marketing is ze (dringend) op zoek naar een baan en ik denk dat dit boek haar hele nuttige info kan verstrekken.

Tijdens FashionWeek hou ik de Instagram van Amsterdam FashionWeek bij. Een aantal goede tips voor de meest fashionable foto’s kunnen natuurlijk nooit kwaad ;) Daarnaast merken we dat bloggers een steeds grotere impact hebben op de modewereld. Dit maakt mij extra nieuwsgierig naar het boek van Aimee Song!

Benieuwd naar het boek voor nieuwe inspiratie

Ik had al meer gehoord van dit boek en ik ben ook super benieuwd! De vorm en uiterlijk vind ik al heel pretty en ik denk dat het een leuk boek is om dingen uit te halen. Dus ik doe graag mee :)

Oeeeh die wil ik! Lijkt me stiekem toch wel interessant en zelf al vind ik het niks zal hij prachtig in de boekenkast van mijn nieuwe huisje staan ;).

Als model is je insta tegenwoordig bijna net zo belangrijk als je boek, dus als ik straks weer internationaal wil gaan zou dit boek enorm goed van pas komen! Ik ben altijd wel bezig met m’n feed, maar consistentie is moeilijk omdat alle fotografen met wie ik werk zulk verschillend werk maken! Boek zou goed van pas komen en als ik hem dan uit heb, kan ik hem zelf ook weer doorgeven :)

Ah zo leuk om nu ook op jouw blog een review van dit boek te lezen! Ben er ontzettend benieuwd naar aangezien ik natuurlijk ook Instagram addict #1 ben, haha! Ik doe dus heel graag mee met de winactie! :D

Oeehh heel leuk! Ben heel benieuwd naar tips en trics! En ik zou graag meer weten over fotografie! Twee vliegen in een klap! :D inspiratie is heel erg welkom!

Ik heb je op Facebook geliked en de post ook ? Dit boek staat al heel lang op m’n verlanglijstje. Krijg zin het te lezen als ik je review lees!

Loved the post and liked your Facebook page ?
Would be more than happy to win this book as I am crazy about instagram, fashion and Aimee as well ?
Lots of love!
Tijana

Ik doe graag mee! (alweer, oeps :P) Ik ben de laatste tijd wel heel erg bezig met mijn instagram feed, maar op een of andere manier hou ik een thema niet lang vol. ik had laatst een beetje een ‘bruin’ thema, maar inmiddels is het meer roze. Sommige foto’s móét ik gewoon delen, hoewel ze dus niet altijd in mijn feed passen! Zo lastig altijd! En dan heb ik ook niet even snel een andere foto, dus dan klopt mijn feed niet meer. Grappig eigenlijk dat de ‘grote’ instagrammers hun outfits zelfs coördineren, dat wist ik inderdaad ook niet! Misschien kun je trouwens nog meer tips uit het boek delen op je blog? :)

Ik volg je trouwens al op Bloglovin en Facebook!

Liefs :)

Ik heb dit boek al vaker voorbij zien komen en het lijkt mij zo´n mooi-handig boek! Zelf zou ik hem graag winnen zodat ik mijn fotografie skills wat kan opkrikken net zoals mijn Instafeed wel een opfris beurt kan gebruiken.

wat een mooi boek! Echt heel tof!

Dit lijkt mij een super leuk boek! Ik volg haar al een hele tijd op Instagram, echt een inspiratie!

Leuk! Ik ben wel benieuwd naar dit boek. Ik volg je sinds kort en ben mega van je werk & blog. Keep up the good work!

Kende deze nog niet, maar klinkt heel interessant! Ik vond het bij Anna juist jammer dat er zoveel persoonlijk in zat, omdat ik daar andere verwachtingen van had. Haha! Doe graag mee met de winactie, want vind Instagram heel leuk om me mee bezig te houden atm.

Dit boek heb ik al zo vaak voorbij zien komen en dat heeft me erg nieuwsgierig gemaakt. Ik doe dus zeker mee met je winactie! Erg leuk dat je telkens na een review je boek weggeeft. :)

Dit boek lijkt mij echt supertof. Met mijn vriendinnen ben ik vaak bezig met het maken van Instagramfoto’s.

Wat leuk! Ik kende het boek nog niet maar het lijkt me wel heel interessant. Super dat je het boek weggeeft. :D

Ik zou graag mee willen doen omdat het me erg kan helpen met mijn persoonlijke instagram. Heel gaaf dat het eigenlijk gefocust is op 1 socialmedia platform zodat je de ins en outs weet en hoe ze dat heeft gedaan.

Ben benieuwd!

Dit lijkt me al langere tijd een ontzettend gaaf boek! Ik doe dan ook graag mee met de winactie!

Comment

CLOSE