MENU

Behind the scenes: second shooter op een bruiloft

BTS

Op zaterdag 30 april was ik op een bruiloft als second shooter van videograaf David van Lai Visuals. Het was de eerste keer dat we samen werkten, want we hadden pas kennis gemaakt bij Melvin & Jessica’s bruiloft waar hij videograaf was en ik maar wat deed, hahah. Voor mij was dit de eerste keer op een westerse bruiloft en zoals elke bruiloft bleek het weer een leerzame dag. Ik hou echt van bruiloften, dus ik vind het alleen maar super leuk om zo’n dag mee te draaien en mee te kunnen kijken en genieten van alle mooie momenten, ook al ken ik het bruidspaar niet. Het filmpje wat we hebben gemaakt zal niet online komen te staan helaas, maar het leek me toch leuk om een beetje te laten zien hoe de dag eruit zag. Ik heb tussendoor snel wat foto’s gemaakt met mijn telefoon.

Wedding behind the scenes

De bruiloft begon met de ceremonie in een prachtige kerk. Vantevoren hadden David en ik al opgezocht hoe de kerk eruit zag en afgesproken waar we zouden gaan staan tijdens de binnenkomst van het bruidspaar en tijdens de ceremonie. Voor de binnenkomst van het paar ging ik snel het balkon op om de camera boven aan te zetten. Het was er echt super hoog! Het was voor mij de eerste keer bij een katholieke kerkceremonie, dus ik vond het heel bijzonder om mee te maken. Na de ceremonie reden we naar de fotoshoot locatie in een park en onderweg zag ik een bekende plaatsnaam: Helvoirt! Daar was ik vorig jaar nog op kamp geweest in de zomer.

Wedding behind the scenes

De receptie werd gehouden in kasteel Maurick in Vught. Ook weer een hele mooie locatie, inclusief een mooie tuin. Wij gingen aan de slag en probeerden ook een timelapse te maken van de lucht. Binnen speelde een strijkkwartet. Ik heb ook in een strijkkwartet gespeeld vroeger met m’n viool, maar wij speelden toen niet van iPads. Echt modern dit.

Wedding behind the scenes3

Het diner werd in hetzelfde kasteel gehouden, maar in een andere zaal. Dat scheelde weer een keer alle spullen inpakken, naar een andere locatie rijden en alles weer opzetten. De zaal waar het diner werd gehouden was super mooi. Er was dan ook geen versiering nodig. ‘s Avonds was er een hele mooie zonsondergang. Daar maakten we nog een timelapse van. Om half 12 stapte ik de auto weer in en om 1 uur was ik weer thuis. Het was een lange dag, maar om zo’n dag volop mee te draaien en te filmen was echt heel leerzaam.

In juni ga ik zelf weer een bruiloft filmen en ik ben dan ook van plan om het goed te doen. Ik heb van afgelopen keren heel veel geleerd door het meedraaien en nu is het tijd om het zelf in de praktijk uit te voeren. Ik wil nog wat apparatuur upgraden of huren, veel YouTube filmpjes en workshops kijken en hopelijk ben ik dan helemaal voorbereid. Het zal in ieder geval beter gaan dan mijn eerste keren, maar volgens mij houdt het leren ook nooit op. Ben benieuwd hoe het dan zal gaan!

x Joos

Follow

comments

Wat fijne foto’s zijn het weer meid.

Het is heel vermoeiend zo’n dag ik weet er alles van.. ik deed de bruidsmakeup van mijn vriend om half zes smorgens en daarna was ik ook de hele dag erbij en filmde ook van alles en maakte foto’s die dag.. nog een man maakte foto’s maar van mij werd dat ook verwacht, ik kon niet meer s’avonds.

Jaa, het is echt een super lange dag altijd, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Apart dat ze van jou ook verwachtten dat je foto’s maakte en filmde terwijl jij de make up deed.. Lijkt me extra zwaar!

Wauw, wat super tof!! Keep going girl :)

Wauw, wat gaaf! En hoe tof dat je na deze ervaring er straks helemaal zelf een gaat doen! Liefs

Super tof zeg! Gaaf dat je er nog een gaat doen.

Jaa, heb er echt zin in!

Leave a comment

Welcome

On my blog you'll find my recent photography work, photography tips and personal updates about my life as a photographer.

CLOSE