MENU

5x apps om Instagram-foto’s mee te bewerken

instagram-editing

Ik heb mijn 5 favoriete apps om Instagram foto’s mee te bewerken op een rijtje gezet. Hier zitten een paar oude bekende tussen (want die zijn gewoon heel goed!), maar ik denk bijna wel zeker ook een paar onbekende! Doe er je voordeel mee ?.

1. VSCO

vsco

Dit is denk ik de meest bekende van alle editing apps en kan natuurlijk niet missen in dit lijstje. Het fijnst van VSCO zijn de filters. Ik gebruik VSCO filters voor al mijn Instagram-foto’s. Ik heb ooit alle filters gekocht, hahah, maar beperk me nu eigenlijk alleen tot de paar die je hierboven ziet.

Ik vind VSCO sinds de laatste update echt veel beter geworden. Hij ziet er beter uit (na de vorige grote update stapte iedereen over naar UNUM voor de Instagram layouts).  Bovenin zie je nu ook een sneak peek van de camerafunctie. En de grootste verandering is dat alle filters en bewerkingen niet meer in stappen van 1 zijn (+1, +2, +3, -1, -2, -3), maar in kleinere stappen van 0.1. Hierdoor kan je veel genuanceerder bewerken. Heel fijn!

2. Snapseed

snapseed

Ook een hele bekende is Snapseed. Deze app gebruik ik soms vooraf aan VSCO. Wat fijn is aan deze app, is de optie om bepaalde delen van een foto te bewerken. Handig als je bijvoorbeeld een flatlay maakt in een restaurant maar de tafel niet overal hetzelfde licht heeft.

3. Filmborn

filmborn

Dan een app die denk ik minder bekend is, omdat hij vrij nieuw is. Filmborn is een app met hele mooie filters. Als je in Lightroom met presets werkt heb je vast wel eens gehoord van de Mastin Labs presets. Dit is de app ervan! Net als dat VSCO in Lightroom de VSCO Film presets heeft. Als je van analoge foto’s houdt, is dit een mooie app om foto’s te bewerken in analoge stijl. Hoewel het er maar een paar zijn, vind ik de filters echt super fijn. Je kan er mooie lichte foto’s mee bewerken met een clean uitstraling.

4. RNI Films

rni-films

Nog een app voor als je van de analoge look houdt is RNI Films. Deze heb ik leren kennen via mijn nichtje. Zij fotografeert veel analoog en vond deze app handig om te kijken welke filmrol wat voor effect geeft. Ik vond de filters verrassend mooi! Je kan er ook mooi standaard bewerkingen mee doen. Deze app verdient veel meer bekendheid!

5. Afterlight

afterlight

Tot slot weer een bekende, namelijk Afterlight. Ik ben minder fan van hun filters, maar wel uniek zijn de ‘dusty’ en ‘light leaks’ lagen die je aan foto’s kan toevoegen waardoor ze (alweer) een analoge look krijgen. De bewerkingen vond ik vroeger in Afterlight fijner dan in VSCO, omdat het geleidelijker kon, maar sinds de laatste update van VSCO zijn ze gelijk aan elkaar. Afterlight heeft verder ook frames die je over je foto’s heen kan doen, maar deze gebruikt bijna niemand meer tegenwoordig.

Welke app gebruiken jullie het liefst om Instagram-foto’s te bewerken?

Comments

Naise, hiervan ga ik er eens even een paar proberen! =D

Ik gebruik de eerste twee altijd maar ga die andere ook zeker een keer proberen, ik ben benieuwd!!

Liefs XXX

Jammer dat die andere niet in de playstore staan! Ik houd wel van dat analoge effect.

Ik heb alleen VSCO omdat het me niet lukte om andere goede apps te vinden. Hier zitten echt hele leuke bij! Thanks :)

Aah ik heb nog geen update gedaan bij VSCO, drie keer raden wat ik nu ga doen :) Bedankt voor de tips, de apps die ik nog niet kende, ga ik zeker proberen!

Hahah goed! Ben benieuwd hoe je ze vindt!

Ik heb VSCO nog niet geüpdatet, maar die kleinere stapjes zijn wel ontzettend fijn zeg! Er zaten inderdaad nog een paar apps bij die ik niet kende, ik ga ze gelijk even uitproberen :) X

Jaa de kleinere stapjes zijn super fijn! Hopelijk heb je er wat aan! :)

De eerste 2 heb ik ook maar Afterlight gebruik ik het meest. Vind ik een fijne app en ik gebruik photo director veel.

Oeh, Photo director kende ik nog niet. Even een kijkje nemen!

Comment

CLOSE