MENU

5 leuke manieren om je kamer te versieren met foto’s

Photography tips

September 9, 2016

Canvas

Ik ben voor de vakantie in m’n kamer bezig geweest met het verschuiven van kasten, m’n bureau, kledingrek en spiegel en ben nu eindelijk tevreden met hoe m’n kamer eruit ziet. Het is m’n slaapkamer, werkplek en kledingkast in 1, dus dat zorgt soms nog aardig voor wat chaos. En chaos in je omgeving is ook chaos in je hoofd. Gelukkig is dat nu niet meer het geval. Nu het weer een stuk opgeruimder en netter is, kan ik denken aan het opleuken van m’n kamer. Ik wil het ook een stukje persoonlijker maken met foto’s en ik ben dan ook op Pinterest gaan kijken naar wat leuke manieren om foto’s in je interieur te gebruiken. Ik heb veel inspiratie gevonden en het leek me handig om ze in een paar categorieën onder te verdelen en ze hier te delen.

1. Polaroid collage

Polaroid wall
Met polaroid foto’s en washitape kun je eindeloos variëren en eigenlijk ziet alles er leuk uit met polaroids. Zelf vind ik het leuk om ze in een soort collage bij elkaar te plakken op de muur en ‘m steeds uit te breiden, maar je kan ze ook binnen een frame aan touwtjes vastmaken met mini-wasknijpers.

2. Foto’s aan een touw

Photos on a rope
Je kunt foto’s ook aan een touwtje hangen, als je geen tape wilt gebruiken op de muur. Je kan 3 of meer touwtjes met foto’s naast elkaar hangen op de muur. Dit kan je met polaroid foto’s doen of door foto’s uit te printen, vierkant of rechthoekig.

3. Foto’s aan een rek

Photos mesh memo board
Dit is iets wat ik heel graag zou willen, maar waar ik op dit moment nog geen leuk plekje voor heb (en waar haal je zo’n rek??). Aan zo’n rekje kun je ook een heleboel anderen dingen hangen en de foto’s afwisselen. Leuk!

4. Foto’s op canvas aan de muur

Canvas photos
Canvas
Iets wat m’n moeder en ik laatst hebben ontdekt is het printen van foto’s op canvas. We hadden in de woonkamer altijd een tekening van een paar beertjes hangen. Die hebben we verwisseld voor een foto die m’n moeder heeft gemaakt, namelijk Scheveningen bij zonsondergang. We waren super onder de indruk en hebben dezelfde dag nog een foto op canvas besteld bij Webprint, maar dan nog groter. Deze keer het Binnenhof in de avond. Je kan meerdere canvasfoto’s ook in een collage bij elkaar zetten. Geeft een luxe uitstraling!

5. Fotolijstjes

Photo frames
Fotolijstjes klinken misschien saai, maar kunnen super leuk zijn! Je kan er met meerdere een collage op de muur van maken, spelen met verschillende groottes, met liggende en staande foto’s en afwisselen met illustraties en leuke quotes.

Welke manier vinden jullie het leukst of gebruiken jullie al? Wij zijn super blij met de canvas foto’s in de woonkamer, ik ga voor m’n eigen kamer denk ik voor de foto’s aan een rek of de fotolijstjes!

Comments

#5 is écht 100% mijn favoriet, ik zou alles in lijstjes doen haha, van quotes tot foto’s enzovoort!

Super leuk, ik heb inderdaad ook mega veel mooie plaatjes op Pinterest met dit soort dingen! Ik heb zelf echt een enorm zwak voor fotolijstjes in alle soorten en maten <3

Een wand vol met fotolijstjes lijkt me zo gaaf!

Vind aan touw & rek het tofst. Volgens mij heeft Yara Michels in één van d’r video’s uitgelegd hoe ze aan zo’n rek komt! Vind dat er zo tof uitzien maar, net als jij, nog geen plekje gevonden…

Echt superleuke ideeën allemaal! Foto’s op een rek vind ik heel leuk, maar het rek zelf heb ik niet dus dat wordt lastig haha :P Foto’s aan een touw zijn ook heel leuk!

Jaaa zo’n polaroid collage wil ik nog maken! Vind het er zo gezellig uitzien en sowieso zijn polaroid foto’s zo leuk! <3

Oeh wat een leuke ideetjes allemaal! Ik heb nog een grote witte muur waar ik eens wat anders mee wil doen, maar die foto’s aan een touwtje ziet er wel gaaf uit! :)

Op canvas en in fotolijstjes vind ik zelf het leukst. De bovenste 2 vind ik een beetje rommelig staan, das niks voor mij :) Lijkt me ook een drama met stof.

Wat grappig, dit stond op mijn lijstje artikelen voor binnenkort ;).
Zoo leuk om foto’s in je huis te hebben, lekker persoonlijk. Zelf heb ik een muur vol fotolijstjes in mijn kamer.

Ik heb zelf een grote foto van mezelf aan de muur hangen. Ben ondertussen wel een beetje uitgekeken op die foto, hij is ondertussen echt aan vervanging toe.

Comment

CLOSE